Tinki.nl een groot succes

Twee ton binnen nog geen maand; de crowdfundingcampagne van de Twentse start-up Tinki.nl is een groot succes! Zo’n succes zelfs dat Hans Kwaad, voormalig topman van Hyundai Nederland, zich onlangs aansloot als aandeelhouder van Tinki.nl en oprichter Gerben Lievers gaat helpen bij het verwezenlijken van zijn internationale ambitie. Maar welk idee schuilt er achter deze innovatieve start-up? 

In het kort

  • Hondenplatform Tinki.nl een erg succes 
  • De eerste website in de branche waarbij hondenliefhebbers geld kunnen besparen

Global Goal

global goal icon
Groot succes

Hondenplatform  Tinki.nl  ging op 4 oktober 2016 live in Nederland en vergelijkt inmiddels 60.000+ producten van 35+ webwinkels en 700+ merken. “Achter de schermen hebben we jaren aan dit platform gewerkt” zegt Gerben Lievers. “De resultaten in Nederland zijn erg goed. Dankzij de succesvolle crowdfundingcampagne zijn we nu ook klaar voor een buitenlands avontuur.”  Dat avontuur begint dit jaar in Duitsland.

Allereerste vergelijkingssite voor hondenliefhebbers

De hondenbranche is een grote markt waar alleen al in Nederland elk jaar 500 miljoen euro in omgaat. Het is ook nog een hele traditionele branche: hondenliefhebbers doen 95% van hun aankopen nog in fysieke winkels, vooral omdat ze behoefte hebben aan advies. De verwachting is dat in 2020 minimaal 20% van alle aankopen online gedaan wordt. Tinki.nl is de eerste website in de branche waarbij hondenliefhebbers geld kunnen besparen door te vergelijken op de uitgebreide vergelijkingssite. Het oorspronkelijke streven was om €210.000 euro op te halen via crowdfunding. Nu dit bedrag al zo snel is opgehaald en er veel interesse is om in Tinki.nl te investeren, is het bedrag verhoogd naar € 350.000,- om invulling te geven aan de internationale ambities van Tinki.nl. 

Ondernemer Gerben Lievers

Na zijn studie commerciële economie volgde Gerben de opleiding New Media aan de Universiteit Twente. Die staakte hij vroegtijdig om het familiebedrijf naar een volgende fase te brengen. Het op dat moment verlies draaiende reclamebureau Team Nijhuis stond aan de vooravond van een faillissement. Met Gerben als verandermanager transformeerde het bedrijf van een traditioneel reclamebureau naar één van de meest toonaangevende digitale marketing bureaus in Nederland. 

Datum: 16 januari 2017 |

Bron tekst: Tinki.nl |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ict