“Onze innovaties helpen bedrijven alles te halen uit hun klantcontact”

Alle relevante klantgegevens up-to-date en beschikbaar hebben op elk moment, op elke plek en voor iedereen binnen het bedrijf. Dat is kortgezegd de functie van een CRM (customer relationship management)-systeem. Onmisbaar voor bedrijven met klantcontacten. En door de komst van een versnelde digitale transitie is de beschikbaarheid van gegevens en informatie actueler dan ooit.

In het kort

  • Nieuwe koppeling tussen AFAS en HubSpot waardevol voor klant én bedrijf
  • Klantgegevens uit verschillende systemen altijd beschikbaar door innovatieve oplossing van Almeloos bedrijf BrixCRM

Global Goal

global goal icon

Gegevens goed beheren en gebruiken voor de juiste doeleinden. Het is een uitdaging voor veel bedrijven. De digitale ontwikkelingen gingen de afgelopen jaren snel en steeds waren nieuwe aanpassingen nodig.

Ontwikkelingen

“Eerst was het verzamelen van (klant)data de trend. Vervolgens ontstond de vraag naar systemen/software om deze data op te slaan, aan te passen en te gebruiken. Tot slot waren uit deze systemen ook inzichten nodig. We zijn nu in de volgende fase beland, namelijk het koppelen en integreren van al deze data en systemen waarover een organisatie beschikt”, zegt Tom Schuurman. Hij is marketingmanager bij BrixCRM. Zijn bedrijf is expert in het bouwen van koppelingen tussen softwaresystemen en lanceerde onlangs een unieke koppeling tussen AFAS, een veel gebruikt systeem in Nederland, en HubSpot, een CRM platform. “Door de juiste koppelingen te maken, kunnen bedrijven alles halen uit hun klantdata. Deze informatie zorgt voor nieuwe inzichten en is in te zetten voor verschillende doelen.”

Onoverzichtelijk

De nieuwe fase van koppelen en integreren komt voort uit wat ook wel de ‘crisis of disconnection’ wordt genoemd. “Veel organisaties maken gebruik van bijvoorbeeld een Enterprise Resource Planning softwaresysteem (ERP), dat bedrijfsprocessen automatiseert en verbindt. De klantdata die erin wordt opgeslagen is niet automatisch toegankelijk en klaar voor gebruik in CRM-systemen en tools voor bijvoorbeeld klantcommunicatie. Al die systemen zijn namelijk anders opgebouwd en sluiten vaak niet goed op elkaar aan”, licht Tom toe.

Hij vervolgt: “Bovendien kwamen er andere kanalen en meer digitale oplossingen bij die communicatie en data-inzicht makkelijker maken, zoals sociale media, met hun eigen systemen voor het verwerken en delen van informatie. Het gevolg is nog meer gefragmenteerde en versnipperde data en dus steeds minder overzicht over al die klantdata. Bedrijven gebruiken gemiddeld 242 verschillende software tools en systemen (HubSpot, Inbound 2022), waardoor ze vooral druk zijn met het beheren en bijhouden van deze zogeheten point solutions.”

Groei

Tom vervolgt: “De complexiteit van al deze systemen hoeft de groei van een bedrijf gelukkig niet in de weg te staan. Voor bijvoorbeeld marketing- en sales-afdelingen is het belangrijk gebruik te kunnen maken van klantgegevens die binnen de organisatie worden verzameld. Centrale beschikbaarheid van data is daarvoor noodzakelijk, omdat anders elk afzonderlijk systeem moet worden doorgespit op zoek naar relevante en bruikbare gegevens. Daarom gaan veel organisaties op zoek naar mogelijkheden om systemen te integreren. Het gaat dan niet zozeer om beschikbaarheid, maar juist om bruikbaarheid van gegevens. Gegevens moeten beschikbaar zijn op de plek en het moment dat je ze nodig hebt en bovendien in een werkbare vorm. Wij kunnen hierbij helpen door het bouwen van de juiste koppelingen.”

Eigen AFAS-integratie

Eén van deze koppelingen is de AFAS-HubSpot connector. Deze gecertificeerde integratietool tussen de software van AFAS en het HubSpot CRM-platform is gloednieuw. Schuurman: “Veel bedrijven gebruiken AFAS software als ERP systeem en kunnen deze niet koppelen met het HubSpot CRM-platform. De door ons ontworpen integratie lost dat op. Door je AFAS-data te integreren met de kracht en functionaliteiten van het HubSpot-platform blijft de data in de juiste richting stromen. Met de juiste informatie op het juiste moment tot gevolg. En alle tools en informatie staan op één centrale plek. Hierdoor wordt een bedrijf beter in het behalen van het uiteindelijke doel: happy customers. In onze filosofie is dat het allerbelangrijkste.”

Over BrixCRM
BrixCRM is een full service software organisatie die bedrijven in staat stelt klantdata succesvol te gebruiken door inzichten te creëren die richting geven aan processen, strategieën en doelen. Dit doen zij door het geven van vakkundig en constructief advies en het implementeren en integreren van effectieve, krachtige en innovatieve digitale klantoplossingen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in technologieën zoals CRM, Marketing Automation, BI, PIM en digitale klantplatformen voor e-commerce en klantcommunicatie, en is een ervaren expert in data-integratie, datamigratie, dataverrijking en het verbeteren van datakwaliteit. Hierbij vormt ‘Data – Insights – Direction’ het fundament.

Datum: 5 december 2022 |

Bron tekst: BrixCRM |

Auteur: Marloes Neeskens

Lees meer over #zakelijkedienstverlening