Eindeloos verbonden, maar wel veilig

We zijn tegenwoordig allemaal digitaal met elkaar verbonden, elke minuut van de dag gaan enorme hoeveelheden data van de ene naar de andere plek. Steeds sneller, via verschillende glasvezelverbindingen en vele verschillende aanbieders van uiteenlopende ICT-diensten. Dit heeft echter ook een keerzijde; door al deze verbindingen ligt cybercriminaliteit op de loer. De gevolgen kunnen, met name voor bedrijven, desastreus zijn. Het Enschedese bedrijf NDIX helpt ondernemers met veilige en betrouwbare netwerkaansluitingen. 

In het kort:

  • Twents bedrijf verbindt organisaties met veilig netwerk
  • Bewustwording voor noodzaak veilige dataverbindingen groeit. Steeds meer bedrijven weten Enschedees NDIX te vinden voor veilige netwerkaansluitingen

Global Goal

global goal icon

Ooit begon NDIX als een start-up van de UT. In de afgelopen 22 jaar groeide het uit tot een uniek bedrijf met klanten in Twente en ver daarbuiten. “Steeds meer bedrijven, zowel groot als klein, zien het belang van veilig dataverkeer. We zagen in de afgelopen tijd helaas al veel voorbeelden voorbij komen waar het niet goed ging. Met grote gevolgen voor de veiligheid van bijvoorbeeld interne mail en andere bedrijfsgevoelige informatie. Van groot belang dus om te zorgen voor beveiliging van gegevens die gedeeld worden. Met onze verbinding is verstuurde data nagenoeg honderd procent veilig”, vertelt Epke Pool.

Aanwezige verbindingen

Ze legt uit hoe het werkt. “NDIX heeft  een groot eigen netwerk in Nederland en Duitsland. Hierop kunnen bedrijven in Nederland, maar ook daarbuiten, aangesloten worden. Met deze NDIX-verbinding kan ieder bedrijf kiezen uit een groot aanbod van dienstaanbieders met verschillende ICT-diensten. In tegenstelling tot andere partijen leveren wij geen diensten Daardoor zijn wij onafhankelijk en heeft de klant zelf de keuze welke aanbieder hij kiest voor bijvoorbeeld internet, telefonie of cloud. Het wisselen van aanbieder, of uitbreiden van diensten kan heel simpel via dezelfde glasvezelverbinding. We zijn als het ware een spin in het web, door bedrijven en ICT-aanbieders aan te sluiten op het NDIX netwerk.  Alle data wordt veilig door ons getransporteerd, zonder te kunnen zien om welke gegevens het gaat.”

 

Ze vervolgt: “We zijn in deze tijd allemaal enorm afhankelijk van digitale diensten en connectiviteit. Dat wordt alleen maar belangrijker in de toekomst. Op dit moment is het helaas nog vaak de standaard dat het netwerk open is, tot er zich een situatie voordoet waarop als reactie het netwerk wordt gesloten. Bij NDIX zien we dat het omdraaien van deze houding veel praktische voordelen met zich meebrengt. Je kunt je digitaal weer veilig voelen en bent in controle over wie je toegang geeft. Door met de klant goed te kijken naar de behoefte, kunnen wij overal ter wereld de benodigde aansluitingen regelen. Zonder gevaar voor misbruik.

Optimale connectiviteit

Ze geeft aan dat bijvoorbeeld voor bedrijven met verschillende vestigingen, gebruik van hun netwerk een mooie oplossing kan zijn. “Alle informatiesystemen van het bedrijf kunnen erop aangesloten worden. Voor interne mailuitwisseling tussen verschillende vestigingen is er dan geen verbinding met internet nodig. Maar we kunnen ook een beveiligde VLAN verbinding aanmaken voor een bedrijfsnetwerk, zodat er veilig in de cloud gewerkt kan worden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met maatwerk voor optimale digitale connectiviteit”, legt ze uit. “Overal en altijd een veilige verbinding, is ons motto. En tot nu toe slagen we daar goed in.”

Contact informatie

Zuiderval 64
7543EZ ENSCHEDE
053 711 4150 info@ndix.net https://www.ndix.net/

Datum: 21 november 2022 |

Bron tekst: NDIX |

Auteur: Marloes Neeskens

Lees meer over #communicatietechnologie