Ecare ondersteunt klanten uit de zorg met slimme oplossingen

Het Twentse Ecare faciliteert met slimme oplossingen organisaties in de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Deze sectoren hebben het tijdens de coronacrisis erg zwaar. Door alle maatregelen die getroffen moeten worden, maar ook dragen ze een grote verantwoordelijkheid omdat een deel van hun cliënten onder de risicogroepen vallen en daarmee erg kwetsbaar zijn voor het virus. Ecare wil haar klanten daarom graag een extra steuntje in de rug geven. Het bedrijf heeft onder andere een triagehulpinstrument in hun software geïmplementeerd en organiseert webinars om klanten uit de zorg te helpen bij het online werken. 

In het kort

  • Ecare faciliteert slimme en eenvoudige oplossingen voor verpleegzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg
  • De zorg als sector heeft het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis
  • Ecare implementeert hulpmiddel in software en ondersteunt klanten bij online werken en subsidieaanvraag

Global Goal

global goal icon
PUUR.

Ecare uit Enschede ontwikkelt onder andere software voor de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg. Het bedrijf heeft zich ook aan moeten passen aan deze nieuwe situatie en staat haar klanten zoveel mogelijk bij in deze moeilijke tijd. In de eigen software voor de thuiszorg en woonzorg, PUUR., hebben ze een instrument ingebouwd dat helpt bij covid-19 triage. “Een groot deel van onze klanten is werkzaam in de thuis- en verpleeghuiszorg en verpleegt en verzorgt dagelijks vele cliënten. Een groot deel daarvan valt weer in de risicogroep voor het virus. Een goede triage specifiek gericht op Covid-19 patiënten is dan ook superbelangrijk!”

Triage

Triage is het beoordelen van de ziekteverschijnselen of verwondingen van groepen mensen. Doel is het bepalen van de urgentie bij een hulpvraag. Het hulpmiddel van Ecare bestaat uit een vragenlijst die de zorgmedewerker in kan vullen en leidt tot het beste actieplan. “Naast de beschikbaarheid in onze eigen software, is het nieuwe instrument ook beschikbaar via www.coronatriagehulp.nl waar iedereen gebruik kan maken van het instrument, ook als je niet met PUUR. werkt.”

Hulp

Daarnaast heeft Ecare webinars georganiseerd waarmee ze uitleg geven over de mogelijkheden van thuiswerken. Deze sessies zijn een groot succes, zegt Sabrina, allround marketeer bij Ecare. Ook helpen zij organisaties bij de aanvraag van subsidies die nu in verband met de crisis door de overheid worden aangeboden. De medewerkers van Ecare doen alles wat in hun macht ligt om een steentje bij te dragen tijdens de crisis. Zo staan ook de eigen medewerkers met een zorgachtergrond in de startblokken om tijdig bij te springen in de zorg mocht dit nodig blijken. 

Datum: 15 april 2020 |

Bron tekst: Ecare |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #coronavirus