Veilig verbinden met de grote cloud dankzij NDIX

Er is een groeiende behoefte naar cloud. Hyperscalers zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Alibaba Cloud komen als paddenstoelen uit de grond. Niet zo gek dat NDIX steeds vaker vragen krijgt over de veiligheid van de cloud. Bedrijven en instellingen zijn zich door geopolitieke ontwikkeling zorgen gaan maken over de integriteit van hun data. Want waar staan hun gegevens precies en wie kan daarbij? Helaas wordt transport en hoe belangrijk dat is vaak vergeten, dat is precies het onderdeel waar NDIX zich de afgelopen 20 jaar in heeft gespecialiseerd. Veilige verbindingen zonder gebruik te maken van het internet, dat is wat NDIX doet. En met de nieuwe oplossing NDIX Cloud Connect kan nu ook veilig worden verbonden met de hyperscalers. 

In het kort

  • De vraag naar cloudconnectiviteit blijft stijgen in de huidige markt, maar ook het thema veiligheid binnen het IT-bedrijfsnetwerk wordt steeds prominenter.
  • Wanneer er data wordt verstuurd, hebben bedrijven vaak geen idee wie het allemaal kunnen zien. Zelfs als het versleuteld verstuurd wordt.
  • Met NDIX Cloud Connect is er gegarandeerd een veilige dataverbinding naar hyperscalers.

Global Goal

global goal icon
Hyperscalers

Met hyperscalers worden hyperscale datacenters bedoeld. Dit zijn datacenters die gebruikt worden door grote bedrijven als Apple, Google, Facebook en Amazon bijvoorbeeld. Deze datacenters hebben minstens 5000 servers staan, maar vaak zijn het er miljoenen en deze hyperscalers vergen enorm veel computerkracht.

Rechtstreekse verbinding

NDIX ziet dat bedrijven en instellingen steeds vaker willen dat data via een rechtstreekse verbinding naar de cloudomgeving wordt gebracht. Cloud is simpel gezegd alle bedrijfsdata dat buiten de eigen bedrijfsmuren opgeslagen wordt. “Je ziet in de wereld dat het steeds belangrijker wordt te weten wat er met jouw data gebeurt, waar het staat en hoe de data wordt getransporteerd en opgeslagen”, zegt Dylan van Dijk, Innovatie- en Risicomanager bij NDIX.

 

“Die rechtstreekse connectiviteit met hyperscalers hebben wij met ons team van innovatie binnen NDIX ontwikkeld. Zo kunnen we het transport van data tussen de klantlocatie en de opslag gegarandeerd veilig laten plaatsvinden”, aldus Dylan van Dijk.

Veilig datatransport

Een bijkomend issue is, dat het dus niet alleen gaat om de plek waar data wordt opgeslagen, maar ook om het transport van gegevens dat vaak niet transparant gebeurt. “Het wordt steeds belangrijker dat ook datatransport transparant en op een veilige manier gebeurt”, aldus Dennis Seppenwoold, Accountmanager bij NDIX. “Veel gebruikers kiezen voor VPN om bij hun cloudlocatie te komen, het nadeel daarvan is dat de data nog steeds onderschept kan worden en er altijd partijen zijn die de dataversleuteling kunnen ontgrendelen.”

 

Daarnaast verloopt dataverkeer soms ongemerkt via andere continenten zoals Azië of Noord Amerika. En wat gebeurt er dan onderweg met alle data? Wie kijken er mee? De wetgeving van deze landen gaat daar heel ver in. NDIX stelt dat partners en eindgebruikers een stuk veiliger gebruik kunnen maken van de cloud door de verbindingen van NDIX in te zetten, waarbij de route vastligt en controleerbaar is. Dennis Seppenwoold: “We maken geen gebruik van het internet en kunnen daarmee een stuk veiliger leveren dan de routes die bedrijven nu ter beschikking hebben.”

NDIX Cloud Connect

De kennis, ervaring en het netwerk gebruikt NDIX nu om een deel van de vraag omtrent ‘data en veiligheid’ in te vullen.

 

NDIX Cloud Connect is een veilige manier van het organiseren van connectiviteit tussen bedrijfsnetwerk en dataopslag bij hyperscalers. “Veel bedrijven werken nu met een VPN-verbinding om te connecteren. Met NDIX Cloud Connect krijgen zij gegarandeerd een beter alternatief”, vertelt Dylan van Dijk.

 

Deze oplossing werkt op basis van een VLAN-verbinding: een rechtstreekse verbinding tussen de bron en de ontvanger, waarmee jouw data niet meer over het publieke internet gaat. De data loopt via een fysiek afgeschermde route en is daardoor niet af te tappen, een stuk sneller en betrouwbaarder.

 

Contactinformatie

Zuiderval 64
7543EZ ENSCHEDE
053 711 4150 info@ndix.net www.twente.com/organisaties/ndix

Global Goals

Datum: 20 oktober 2020 |

Bron tekst: NDIX |

Auteur: twente.com

Lees meer over #communicatietechnologie