Student ROC van Twente realiseert in samenwerking met Innovadis dataplatform COVIDpredict voor ziekenhuizen

In tijden van crisis ontstaan prachtige initiatieven. Ook de opleiding applicatieontwikkelaar van ROC van Twente, locatie Gieterij Hengelo, is trots een bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus. In opdracht van het Amsterdam UMC en Maastricht UMC+  is de website www.covidpredict.nl ontwikkeld. Op deze website delen medisch specialisten data van verschillende ziekenhuizen in Nederland die het klinische beloop van patiënten met COVID-19 kunnen voorspellen. Zo willen zij uiteindelijk tot de meest optimale behandeling voor patiënten komen.  

In het kort

  • Student ROC van Twente Remo Grado ontwikkelde tijdens zijn stage bij Innovadis www.covidpredict.nl
  • Op deze website delen medisch specialisten data die het klinische beloop van patiënten met COVID-19 kunnen voorspellen

Global Goal

global goal icon
Zorg en technologie

Docenten en studenten van ROC van Twente hebben binnen afzienbare tijd en met ondersteuning van (stage)bedrijf Innovadis uit Enschede, zorg en technologie samen laten komen. Bert van de Woord, docent ICT bij de opleiding applicatieontwikkeling. “Snelheid was een belangrijk aspect bij het aannemen van deze opdracht. En dat past precies bij onze manier van opleiden. Sinds een aantal jaar leiden wij onze studenten op via de scrum methode. Dat betekent dat wij heel snel applicaties kunnen ontwikkelingen. Samen met een van onze studenten, Remo Grado, - hij haalde recent een bronzen plak tijdens Skills The Finals voor Applicatie- en mediaontwikkelaar -, en het IT (stage)bedrijf Innovadis, zijn we erin geslaagd dit op korte termijn te realiseren. De verwachting is dat de website nog een tijd in de lucht zal zijn. Meer ict-studenten en bedrijven uit ons netwerk willen we dan inzetten voor onderhoud en doorontwikkeling van dit platform. Het is heel mooi om te zien hoe enthousiast en energiek alle betrokkenen met deze opdracht bezig zijn. Er wordt in mogelijkheden gedacht. Als ICT-specialisten kunnen wij geen handen aan het bed brengen, maar wel op deze manier een bijdrage leveren.” 

Innovadis

Remo Grado heeft tijdens zijn stage bij Innovadis het grootste deel van de website in elkaar gezet. Hierbij werd hij geholpen door zijn stagebegeleider Sander Roesink, Full Stack-ontwikkelaar bij Innovadis. “Ik heb enorm veel voordelen gehad van mijn stage bij Innovadis. Ze hebben mij heel veel geleerd over programmeren. Wat je ziet op www.covidpredict.nl heb ik grotendeels bij Innovadis geleerd”, zegt de negentienjarige Remo.   

ROC van Twente

In deze onwerkelijke tijden ligt de focus binnen ROC van Twente op het blijven bieden van goed onderwijs aan studenten. Tegelijkertijd voelt ROC van Twente de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de maatschappij waar dat kan. De ontwikkeling van dit platform valt samen met de ambitie van ROC van Twente en het practoraat Zorg & Technologie (expertisecentra voor praktijkonderzoek in het mbo) om praktijkonderzoek te doen naar de toepassing van technologie in de (langdurende) zorg. Lees hier meer over hoe het ROC technologie naar de werkvloer brengt in de zorg. ROC van Twente is trots dat docenten en studenten op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus. 

Datum: 6 mei 2020 |

Bron tekst: ROC van Twente |

Lees meer over #coronavirus