Twents CRM als basis van landelijk servicenummer

Een goede werking van het contact- en meldnetwerk via 0900 8844 van de Politie is essentieel. Het CRM systeem Sugar van BrixCRM is een slimme oplossing voor een efficiënt en toekomstbestendig systeem. De modernste internettechnologie en methodieken uit Twente worden zo landelijk ingezet.   

In het kort

  • Een betrouwbaar, efficiënt en behulpzaam systeem is nodig wanneer de Politie nodig is
  • Het Twentse bedrijf BrixCRM is Elite Partner van SugarCRM, wereldmarktleider op het gebied van commerciële open source Customer Relationship Management (CRM) software.
  • Het SUGAR CRM is doorontwikkeld en daarmee blijvend de basis van het systeem van de Politie Nederland.

Global Goal

global goal icon
Goed bereikbaar en goed geholpen

0900-8844 is hét landelijke servicenummer van de politie, bedoeld voor alle niet-spoedeisende vragen of problemen. Jaarlijks komen hier tot 7 miljoen telefoontjes, ofwel ‘klantverzoeken’, binnen. In 2013 is het systeem voor de afhandeling van deze klantverzoeken in gebruik genomen, de Landelijke Service Module (LSM). De LSM is destijds in een co-productie met BrixCRM opnieuw ontworpen en ingericht op basis van SugarCRM. Er werken ongeveer 3.000 medewerkers van Politie Nederland met het systeem.

Integratie met andere applicaties

De LSM fungeert als een spin in het web, doordat het integreert met verschillende andere applicaties en systemen. Zo is er een koppeling met het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS), het gemeenschappelijke meldkamersysteem voor politie, brandweer en ambulance. De database van dit systeem bevat onder andere locatiegegevens. Niet alleen postcodes, maar ook oriëntatiepunten, kruisingen en bijvoorbeeld winkelnamen. Deze informatie kan worden gebruikt wanneer een beller geen exacte locatie kan aangeven, maar alleen een beschrijving kan geven van waar hij of zij zich bevindt. 

Vertrouwd, maar toch nieuw

Harmen Baas, CCO BrixCRM: “We zijn er trots op dat de Politie inmiddels een aantal jaren succesvol met Sugar als platform heeft gewerkt, waar onder meer ook organisaties als IBM, T-Mobile, Apple en JP Morgan dagelijks op vertrouwen. Sinds 2013 zijn er echter veel zaken veranderd; in de behoefte van de gebruikers van de module, maar ook in het platform van SugarCRM. Om in de continuïteit te kunnen blijven voorzien gaat de Politie gebruik maken van de nieuwe functionaliteit en geavanceerde technologie van het Sugar 9 platform. Denk aan informatiedashlets waarmee de gebruiker direct inzicht krijgt in de situatie en omgeving van de klant en wordt ondersteund om het verzoek efficiënt en effectief af te handelen. Daarnaast levert het upgraden naar Sugar 9 voordelen op t.a.v. de gebruiksvriendelijkheid en is men klaar voor toekomstige verbeteringen.”

Datum: 23 juli 2019 |

Bron tekst: BrixCRM |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #communicatietechnologie