Thales wereldleider in digitale beveiliging

Door de overname van Gemalto is Thales wereldleider in digitale beveiliging en heeft daarmee toegang tot een groep van 80.000 talenten en alle technologieën die ten grondslag liggen aan de kritische besluitvormingsketen van bedrijven, organisaties en overheden. Door het talent en de technologieën van beide ondernemingen te combineren, kunnen veilige oplossingen worden ontwikkeld en kunnen zij dagelijks werken aan de oplossingen van morgen. Oplossingen die het hoofd bieden aan de belangrijkste uitdagingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, zoals het beheer van onbemand luchtverkeer, of de beveiliging van data en netwerken, luchthavens of financiële transacties.

In het kort

  • Digitale veiligheid wordt in de veranderende wereld steeds belangrijker waardoor onderzoek en ontwikkeling nodig zijn. 
  • Door de overname van Gemalto is Thales wereldleider in digitale veiligheid en heeft daarmee toegang tot slimme technologieen en kennis die ingezet kan worden om slimme uitkomsten te ontwikkelen. 

Global Goal

global goal icon

Door deze overname ontstaat een leider van wereldklasseformaat met een ongeëvenaard portfolio aan beveiligingsoplossingen op het gebied van digitale identiteit, biometrie, gegevensbescherming en, meer in het algemeen, cybersecurity. Thales kan hierdoor oplossingen aanbieden voor aanbieders van banken, kritieke infrastructuur, overheidsinstellingen, telecombedrijven, nutsbedrijven en andere industrieën. Tegelijkertijd wordt de uitdaging aangegaan om de identificatie van mensen en objecten en de beveiliging van gegevens te verbeteren.

Onderzoek en ontwikkeling: slimme uitkomsten voor werelduitdagingen

Thales ontwikkelt al jarenlang geavanceerde technologieën die in de meest veeleisende behoeften van klanten over de hele wereld voorzien. Met 3.000 onderzoekers, 28.000 ingenieurs in R&D en de gedeelde passie voor geavanceerde technologieën, vormen onderzoek en ontwikkeling de kern van de nieuwe groep. De wereldleider in digitale beveiliging is hierdoor uitgegroeid tot een gigantisch laboratorium dat oplossingen ontwikkelt voor de vragen van morgen. 

 

Patrice Caine, Voorzitter en CEO, Thales: “Met Gemalto, een wereldleider op het gebied van digitale identificatie en databescherming, heeft Thales een reeks zeer complementaire technologieën en competenties verworven met toepassingen in al onze vijf verticale markten, die nu opnieuw worden gedefinieerd als luchtvaart; ruimtevaart; grondtransport; digitale beveiliging; en defensie en veiligheid. Dit zijn de slimme technologieën die mensen helpen bij het maken van de beste keuzes op elk beslissend moment. De overname is een keerpunt voor de 80.000 medewerkers van de Thales Groep. Samen creëren we een gigantische digitale beveiliging met de capaciteiten om te concurreren in de wereldwijde eredivisie.”

Technologische synergie

De huidige wereld verandert steeds sneller, er is steeds meer met elkaar verbonden en de wereld wordt kwetsbaarder. Met oplossingen op het gebied van softwareontwikkeling, dataverwerking, real-time ondersteuning bij het nemen van beslissingen, connectiviteit en end-to-end netwerkbeheer, bestrijkt het nieuwe Thales de hele kritieke besluitvormingsketen.

Met een self funded R&D investering van € 1 miljard per jaar, blijft de Thales Groep innoveren in haar belangrijkste markten. Bovendien blijft Thales zich vooral richten op haar uitmuntende digitale expertise op het gebied van Internet of Things, Big Data, Kunstmatige Intelligentie en Cybersecurity met een wereldwijd portfolio:

  • Bankensector: Big Data analyse
  • Defensie: biometrie
  • Luchtvaart: onbemand luchtverkeer
  • Transport (grond): Internet of Things 
  • Ruimtevaart: Internet of Things
  • Telecommunicatie: Big Data analyse
Een uitgebreide wereldwijde footprint

Door de overname wordt Gemalot de zevende global Business Unit van Thales, genaamd Digital Identity and Security. Gemalto zal relaties onderhouden met alle civiele en militaire klanten van de Groep en versterkt zo aanzienlijk haar industriële aanwezigheid in 68 landen. Thales breidt op haar beurt haar activiteiten in Latijns-Amerikaaanzienlijk uit (van 530 naar 2.400 medewerkers), en verdrievoudigt haar aanwezigheid in Noord-Azië(van 700 naar 1.980), Zuidoost-Azië(van 800 naar 2.500), India(van 400 naar 1.150) en Noord-Amerika(van 4.600 naar 6.660). 

 

Ook de Twentse vestiging van Thales draagt bij aan de wereldwijde footprint. Deze vestiging is wereldwijd marktleider in de laatste en meest innovatieve technologieën op het gebied van radarsystemen voor marineschepen.

SIM kaart ontwikkeling

Thales wil de SIM- en connectivity managementactiviteiten van Gemalto ondersteunen, met name met betrekking tot eSIM-ontwikkeling en de inzet van 5G-netwerk. Twee belangrijke evoluties om de ontwikkeling van IoT te versnellen. De simkaart fungeert tegenwoordig als een echte digitale identiteitskaart die veilige verbindingen garandeert. In de toekomst zullen deze technologieën het bijvoorbeeld mogelijk maken om in het luchtverkeer duizenden drones veilig te identificeren en te beheren.

Datum: 2 april 2019 |

Bron tekst: Thales |

Auteur: Thales

Lees meer over #veiligheid