Thuiswerken? Business as usual!

Twents bedrijf IC Solutions biedt al jaren oplossingen op het gebied van werken op afstand, maar hun werk was nog nooit zo relevant als nu. Door de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis. Het systeem van IC Solutions faciliteert dit op een gemakkelijke manier: waar klanten voorheen op het werk inlogden om aan de slag te gaan, gebeurt dit nu simpelweg thuis. De device- en plaatsonafhankelijke service van IC Solutions speelt daar moeiteloos op in. 

In het kort

  • Door de coronacrisis zijn momenteel veel bedrijven afhankelijk van het thuiswerken
  • Twents bedrijf IC Solutions levert online werkplekken en maakt daarmee thuiswerken gemakkelijk

Global Goal

global goal icon
Werken op afstand

Het Twentse IT bedrijf IC Solutions levert online werkplekken. Nu grote groepen mensen thuiswerken is het mogelijk maken van werken op afstand cruciaal. Er komen nu dan wel andersoortige vragen hun kant op, maar in principe waren bestaande klanten al gewend aan het online werken. Waar klanten voorheen op werk op het systeem van IC Solutions inlogden, doen zij dit nu simpelweg thuis. “Wij zijn plaats en device onafhankelijk. Wij faciliteren thuiswerken al heel lang en leveren onze dienstverlening aan het mkb, de zorg en semioverheidsinstanties”, zegt Dennis Doeve, oprichter van IC Solutions uit Enschede. 

Noaberschap

Dennis wil ook graag zijn steentje bijdragen tijdens deze crisis. “Dat is ook wel een beetje de Twentse mentaliteit, het noaberschap bestaat nog. Wij hebben gezegd dat als er mensen zijn die nu ineens moeten beeldbellen met patiënten en daar niet op voorbereid zijn, dat wij dit gratis gaan faciliteren. Dit hebben wij nu voor een groep logopedisten gedaan. Ik vind gewoon dat je moet helpen als je dat kunt.” 

Vitale sectoren

Daarnaast zorgt het bedrijf ervoor dat ze voldoende overcapaciteit hebben om de dienst voor hun klanten, waaronder bedrijven binnen vitale sectoren zoals de zorg, ook onder buitengewone omstandigheden te kunnen garanderen. Het bedrijf is in geval van storing makkelijk bereikbaar en in de mogelijkheid om snel voor oplossingen te zorgen. “Dat is het voordeel van aangesloten zijn bij een lokale, kleinere partij. Als Microsoft of Google bijvoorbeeld een storing hebben, is het veel moeilijker om hulp te krijgen.” IC Solutions is goed voorbereid op elke situatie, wat uiteraard belangrijk is om de bedrijven die er nu zo afhankelijk van zijn draaiende te houden.

Datum: 9 april 2020 |

Bron tekst: twente.com |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #coronavirus