Terrasjeboeken.nl faciliteert horecabezoek in Nederland

Het Enschedese bedrijf Doop ontwikkelde terrasjeboeken.nl. Terrasjeboeken.nl is een platform waarop een klant een plekje bij een horecagelegenheid kan reserveren, rekening houdende met de maatregelen die getroffen moeten worden omtrent corona. Het platform kon al rekenen op de steun van Heineken maar ondertussen adviseren nu ook andere grote merken als o.a. Coca-Cola, AB Inbev, A Brand New Day, Bavaria en Grolsch het reserveringssysteem te gebruiken voor veilig, verantwoord en gecontroleerd horecabezoek. “Wij focussen ons op de weg naar het terras toe en niet op wat er op het terras zelf gebeurt”, zegt Marcel Roorda, directeur van Doop. “Hoe ga je ervoor zorgen dat de mensen veilig en gecontroleerd naar een terras kunnen komen en dat je zeker weet dat je dan ook een plekje hebt? Dat is de kracht van ons platform.” 

In het kort

  • De horeca mag weer open, maar moet rekening houden maatregelen omtrent corona
  • Terrasjeboeken.nl van het Twentse Doop faciliteert horecabezoek
  • Horecabezoekers kunnen van tevoren plek op terras reserveren

Global Goal

global goal icon
Boeken van je tafeltje nu mogelijk

Doop is samen met Twentse horecaondernemers om tafel gaan zitten om het idee te bedenken. “Het is echt een mooi Twents initiatief”, zegt Marcel Roorda. “Het zorgt er ook voor dat de ondernemer geen discussie krijgt of er wel of geen plaats is.” Terraseigenaren konden in mei hun tafeltjes en beschikbare capaciteit aanmelden op het platform. Ook konden terrasbezoekers gebruik maken van dit platform om vanaf 1 juni een tafeltje bij hun favoriete horecagelegenheid te reserveren.

Hoe werkt het?

Terrasbezoekers melden zich aan op terrasjeboeken.nl en kunnen direct op zoek naar hun favoriete terras. Zij hebben inzicht welke terrassen beschikbaar zijn in hun stad of dorp en of een tafeltje, buiten of binnen, beschikbaar is. Zij kiezen, uit de door de horeca gedefinieerde tijdsloten, het gewenste tijdstip en met hoeveel mensen ze komen. Ook geven ze de samenstelling van de groep aan. Zij maken €1,- over voor de boeking en ontvangen een QR-code als toegangsbewijs. Deze wordt bij aankomst op het terras gecheckt door de terraseigenaar. Zo is de bezoeker verzekerd van een tafel.

Veilig reserveren

Door gebruik te maken van terrasjeboeken.nl biedt de terraseigenaar de bezoeker een reserveringssysteem voor veilig, verantwoord en gecontroleerd horecabezoek. Het systeem voorkomt onnodig zoeken naar een tafeltje én opeenhoping van mensen in de stad. De terraseigenaar kan zich gratis aanmelden op het platform, aangeven hoeveel tafeltjes hij beschikbaar heeft voor buiten en binnen, op welke tijden gasten welkom zijn en hoelang ze kunnen blijven. De reserveringen geven inzicht in hoeveel gasten er verwacht worden en de duur van het bezoek. De eigenaar van een restaurant weet dan precies hoeveel personeel hij daarvoor moet inzetten en voorkomt daarmee overbezetting. Ook geeft het inzicht om passend in te kopen. Deelname is voor de terraseigenaar gratis en hij ontvangt €0,50 voor iedere gescande QR-code als extra financiële ondersteuning.

Brede steun

Er zijn meer, vaak lokale, initiatieven maar met de steun van de grote merken als o.a. Heineken, Grolsch en Coca-Cola groeit de landelijke belangstelling bij de terraseigenaren om deel te nemen aan dit initiatief snel. De ontwikkelaars verwachten, door de steun van de grote merken, dan ook dat terrasjeboeken.nl het landelijke platform gaat worden voor het veilig en gecontroleerd reserveren van horecabezoek conform de door de regering gestelde richtlijnen.

Datum: 8 juni 2020 |

Bron tekst: Doop |

Lees meer over #coronavirus