Twentse Maakcultuur staat centraal in deze samenwerking

Afgelopen mei en juni was er een succesvolle en eerste @Home editie van Het Maker Festival Twente. In verband met het coronavirus en alle bijbehorende maatregelen kon het fysieke event niet door gaan. Daarom ging Tetem op zoek naar een manier die wél zou kunnen en zo werd de online editie ‘MFT@Home’ geboren. Tijdens de online editie van Het Maker Festival hebben ruim duizend kinderen en volwassenen uit Twente kennis gemaakt met de digitale maakcultuur uit Twente. 

In het kort

  • In verband met de Coronamaatregelen kon het Maker Festival Twente niet doorgaan.
  • Er werd een @Home programma opgezet, een MaakMeeLab geopend en oktober is de Maker Maand.
  • Centraal in deze samenwerking staan vakmanschap, doen en Twentse techniek.

Global Goal

global goal icon
@Home programma van Tetem

Tetem ging op zoek naar alternatieven binnen het tijdelijke normaal om toch nog iets te kunnen met het Maker Festival Twente. In samenwerking met diverse Twentse bedrijven en culturele instellingen zijn er @Home kits ontwikkeld, waarbij kinderen, jongeren en volwassenen thuis kunnen leren om te programmeren en aan de slag kunnen gaan met andere technologische uitdagingen. De kits zijn al beschikbaar voor kinderen vanaf 6 jaar.

Twentse Maakcultuur

Het Twentse bedrijfsleven, waaronder Techniekpact Twente, heeft een grote bijdrage geleverd aan de online maakactiviteiten van Tetem. Er worden verschillende kits samengesteld en aan iedere kit is een bepaalde techniek gekoppeld. Al deze technieken worden ook daadwerkelijk gebruikt in het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld de 3D print techniek van Aeronamic. Maar ook bedrijven als Tecnotion, Thales en VDL ETG doen mee aan deze samenwerking. Centraal in deze samenwerking staan vakmanschap, doen en Twentse techniek.

MaakMeeLab

Op 15 juli 2020 is het MaakMeeLab van Tetem geopend, een open werkplaats en ontmoetingsplek ineen. Hier kunnen ontwerpers, kunstenaars, buurtbewoners en publiek gebruik maken van de vele maak-faciliteiten gericht op de digitale cultuur en maakcultuur. Het lab is uitgerust met de nieuwste technieken en technologieën zoals 3D (voedsel)printers, lasercutters, Virtual Reality, robotica en domotica. Reserveren is verplicht.

Maker Maand

Naast de diverse online activiteiten vindt in oktober de Maker Maand plaats in Twente. In de Maker Maand worden kleinschalige maakactiviteiten aangeboden die aansluiten bij bestaande activiteiten in de regio. 

Datum: 17 juli 2020 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #techniek