Nieuwe kansen voor de Twentse werkgelegenheid

Het coronavirus heeft wereldwijd voor verschillende economische problemen gezorgd, waaronder een afname van de werkgelegenheid. Ook in Twente ondervinden we deze problemen, maar komen er gelukkig ook weer veel mooie nieuwe kansen. 

In het kort

  • Het coronavirus zorgt voor verschillende economische problemen, waaronder de werkgelegenheid.
  • Ook nieuwe kansen voor Twentse werkgelegenheid

Global Goal

global goal icon
Werkgelegenheid in Twente tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft veel onzekerheid met zich meegebracht, zeker op het gebied van werkgelegenheid. Maar uit cijfers van het UWV blijkt dat Twente een stuk minder zwaar getroffen is dan andere delen van Nederland. In april waren er in Twente ruim 15% meer mensen met een WW-uitkering dan in de maand daarvoor. Landelijk gezien was dit bijna 17%. 

 

Met name de sectoren horeca, sport & recreatie, cultuur, uitzendbureaus en personenvervoer hebben een moeilijke periode achter de rug. Toch hebben de Twentse bedrijven samen de handen in een geslagen en zijn er veel mooie nieuwe initiatieven gestart. Juist in deze periode hebben de Twentse bedrijven laten zien wat Noaberschap is, hoe je moet samenwerken en hoe je moet verbinden.

 

Nieuwe kansen in Twente

Het coronavirus brengt niet alleen maar negativiteit met zich mee. Juist in deze periode zijn er ook bedrijven in Twente die zich richten op nieuwe kansen. Zo maakte Beyond Meat, een Amerikaanse producent van vegaburgers, bekend dat zij een fabriek openen in Enschede. Hier worden straks ingrediënten voor vegetarisch vlees gemaakt, zodat deze in de fabriek in Zoeterwoude verwerkt kunnen worden. 

 

Daarnaast heeft Global Electronics B.V. onlangs bekend gemaakt dat zij hun productiecapaciteit in Haaksbergen gaan uitbreiden. Het bedrijf is producent van high tech elektronica voor high end toepassingen en assembleert hoogwaardige elektronica voor klanten in verschillende branches. Mede door de corona-uitbraak is deze stap gezet, want juist in deze periode werd de kwetsbaarheid van de wereldeconomie extra bloot gelegd.  Door de wereldwijde verspreiding van het virus, konden bij veel bedrijven producten uit het buitenland niet geleverd worden, zo ook bij Global Electronics. Door deze extra productielijn kunnen zij de capaciteit flink uitbreiden, de nieuwe machine is in staat om 100.000 componenten per uur te verwerken. "Hiermee kunnen we de groeiende vraag opvangen", aldus directeur Meino Toering van Global Electronics B.V. 

 

Beide bedrijven zorgen hiermee voor meer werkgelegenheid in Twente. 

Datum: 14 juli 2020 |

Bron tekst: Twente.com |

Lees meer #economie