Prestigieuze prijs voor Twents Design

“Ons Twents en Dutch Design heeft o.a. in Duitsland een grote meerwaarde. We durven vrij te denken en te ontwerpen met een kleine knipoog.” 

Jacques Stevens is één van de oprichters van IDpartners, een industrieel ontwerpbureau uit Enschede, dat in 1990 begon als startup van Universiteit Twente. De laatste jaren specialiseerden zij zich voornamelijk in de ontwikkeling van machines, apparaten en technische serieproducten voor de B2B markt. Samen met Dkon uit Lengerich is het werkgebied vergroot naar Duitsland en Zwitserland. Een samenwerking die heeft geleid tot het IDkon concept.

In het kort

  • IDpartners heeft samen met Hightec Power Protection uit Almelo de prestigieuze iF Design Award in ontvangst genomen voor de PowerPro270 
  • IDpartners werd gevraagd om een robuust en betrouwbaar design te maken voor de behuizing van de machine.

Global Goal

global goal icon
State of the art design en de meest efficiënte oplossing op de markt

Onlangs mocht IDpartners samen met  Hitec Power Protection  uit Almelo de prestigieuze  iF Design Award  in ontvangst nemen voor de PowerPro2700. De wereldwijd erkende designprijs wordt ieder jaar uitgereikt door Duitslands oudste onafhankelijke designorganisatie, het IF International Forum Design GmbH. De ProwerPro2700 is een UPS-systeem voor continue en zuivere stroomvoorziening. De installatie bestaat uit een generator, een vliegwiel, een dieselmotor en een slimme koppeling. Het vliegwiel (Kinetic Energy Module) kan in combinatie met de inductiekoppeling en de generator een korte periode van spanningsuitval overbruggen. Als de spanning langer wegvalt wordt het dieselaggregaat gestart. Het state of the art design in combinatie met de grootste betrouwbaarheid, uptime en een vermindering van 20% energieverbruik, maakt de PowerPRO2700 de meest efficiënte oplossing op de markt.

Een machine met een ‘hartslag’

IDpartners, die al eerder samenwerkten met Hitec, werd gevraagd om een robuust en betrouwbaar design te maken voor de behuizing van de machine. Jacques: “Het innovatieve karakter van de machine wilden we ook aan de buitenkant laten zien. De behuizing is geluiddempend en heeft een koelende functie. Voor ons is het een uitdaging om aan zo’n ontwerp ook een ‘frivool’ tintje te geven. Daarom heeft de PowerPro 2700 een ‘eigen hartslag’ in de vorm van een pulserende strook ledlampen. Er wordt vaak nog ouderwets over de maakindustrie gedacht. Een machine is een machine, die meestal ook nog eens in de kelder of op het dak van een gebouw wordt geplaatst. Vaak wordt vergeten dat de machine bediend wordt door mensen en dat een machine in deze geautomatiseerde wereld er strak en veilig uit mag zien. In de automotive industrie is deze gedachte al lang geaccepteerd. Daar wordt niet meer alleen naar de kwaliteit van de motor gekeken, maar ook of er een bluetooth verbinding in je dashboard zit. In Twente hebben we innovatieve bedrijven in de maakindustrie en de creatieve technologie die goed samen zouden kunnen werken. Als we de kennis van industrie en design combineren, kan dat een groot succes worden, ook in het buitenland. Daarom zijn we ook heel blij met de iF Design Award.  Het levert Hitec en IDpartners in Duitsland meer bekendheid op en het is een waardering voor onze unieke aanpak!” 

Bekijk hier meer innovatieve projecten van  IDpartners  en  Hitec Power Protection.

Datum: 15 maart 2017 |

Bron tekst: IDPartners |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #creatievetechnologie