Kinderen kunnen bouwen aan een toekomst in de techniek bij Hangar21

Twente is sterk in techniek, niet alleen in het bedrijfsleven maar ook op het gebied van onderwijs. In Twente wordt al jaren gezocht naar het techniekonderwijs van de toekomst. Met name bij de Universiteit Twente worden veel technische studies aangeboden. Maar Hangar21 daagt nu ook basisschoolkinderen uit om hun techniektalent te ontdekken en te ontwikkelen.

In het kort

  • Twente is sterk in techniek.
  • Hangar21 biedt basisschoolkinderen een plek om hun techniektalent te ontdekken en te ontwikkelen.

Global Goal

global goal icon

Rondom het beroepsonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn al veel initiatieven voor techniekonderwijs ontstaan. “Maar een doorlopend programma in het primair onderwijs bestond nog niet. Super jammer, want juist daar, voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud, start de liefde voor een richting als de techniek”, aldus mede-initiatiefnemer en onderwijskundige Tim Post.

Hangar21

Hangar21 is een avontuurlijke hangar op Vliegveld Twenthe. Hier worden kinderen geïnspireerd en geholpen om hun eigen uitvindingen te doen. In de hangar kunnen zij ontdekken hoe interessant, veelzijdig en leuk technisch werk is. Samen met technici leren de kinderen vorm te geven aan hun eigen technische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

“De technische oplossingen van de toekomst worden gecreëerd met de kinderlijke nieuwsgierigheid van vandaag.”

Speciaal voor basisscholen

Speciaal voor basisschoolleerlingen uit Twente biedt Hangar21 een plek waar jong techniektalent wordt gebroed. Op deze plek kunnen kinderen ontdekken hoe interessant de techniek kan zijn. Marten Foppen vertelt: “We bedachten hoe zinnig het zou zijn om basisschoolleerlingen toegang te geven tot hun eigen werkplaats, met echte gereedschappen en inspiratie van jonge techneuten uit het bedrijfsleven. Ons idee? Alles doen en geven om de eigen technologische dromen van kinderen leven in te blazen. En hen daarmee te helpen bouwen aan een kansrijke toekomst in de techniek.”

 

Naar verwachting starten duizenden leerlingen met hun leerkrachten dit schooljaar aan een jaarprogramma.  Het doel van het jaarprogramma is om techniekonderwijs te verweven met reguliere lesprogramma’s, zoals rekenen en taal maar ook zelfs met muziekles en gym.

 

 

Datum: 8 september 2020 |

Bron tekst: Hangar21 |

Auteur: twente.com

Lees meer over #onderwijs