Homey goes north!

Het Twentse bedrijf Athom, dat haar eerste grote succes behaalde via Kickstarter en inmiddels zaken doet met de Media Markt, lijkt niet meer te stoppen! Sinds 31 maart is hun Homey, het systeem dat al je apparaten met elkaar verbindt, beschikbaar in winkels in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. Dit is de eerste internationale stap van het bedrijf, dat eind dit jaar het grootste gedeelte van West-Europa wil bedienen.

In het kort

  • Iedereen kent Siri, of zelfs Alexa, van Amazon wel, deze worden ondersteund door IoT technieken 
  • Het Twentse bedrijf Athom heeft een apparaatje bedacht dat je hele huis met elkaar verbindt en apparaten met elkaar laat praten 

Global Goal

global goal icon
Lanceringsbeleid

“We hebben een strak lanceringsbeleid per land, zodat we goede beschikbaarheid, informatie en compatibiliteit kunnen garanderen”, zegt Stefan Witkamp, commercieel directeur van het bedrijf. “Doordat we per land lanceren, kunnen we ervoor zorgen dat Homey ook goed samenwerkt met apparaten die in dat specifieke land populair zijn”, legt Emile Nijssen, creatief directeur van Athom, uit. "In dit kader zijn we onder andere de Hive Thermostaat, Amazon Echo, LightWaveRF, Sartano en Nexa aan het integreren. Op deze manier stellen we iedereen in staat om Homey te gebruiken samen met de apparaten die je al hebt, kent en fijn vindt.”

Over Athom

Athom is begin 2014 opgericht door Emile Nijssen en Stefan Witkamp. Binnen Athom werkt inmiddels een team van 15 professionals aan de ontwikkeling en realisatie van Homey. Met Homey wil het bedrijf alle apparaten in huis verbinden en op een makkelijke manier bedienbaar maken voor iedereen.

Kan ik dit ook aanschaffen?

In Nederland is Homey beschikbaar in verschillende winkels, waaronder die van Media Markt, iCentre en Ivizi, en online specialisten zoals ROBBshop en Domotica-shop. In het Verenigd Koninkrijk wordt Homey verkocht via Vesternet, en heeft Athom een partner gevonden in Amazon Launchpad. Tronika, ioteksperten en Proshop zullen Homey in Scandinavië aanbieden via Biggerthings.io als distributeur. Ook is Homey in alle landen beschikbaar via www.athom.com

 

Meer weten? Lees hier alles over de Homey!

Datum: 5 april 2017 |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ondernemen