Twentse cybersecurity divisies slaan handen ineen

Cybersecuritydivisie Thales Nederland en Previder bundelen hun krachten, waardoor een hoogwaardig Security Operations Center (SOC) voor meer organisaties in te zetten is. Samen stellen zij het Security Operations Center (SOC) van Thales Nederland beschikbaar als managed service. De nieuwe Nederlandse cloud security dienst is specifiek geschikt voor organisaties die diepgaand inzicht willen hebben in wat zich afspeelt binnen hun netwerk, zowel on-premise als in de cloud, om direct te kunnen reageren op mogelijk misbruik.

In het kort

  • Het is belangrijk om veiligheid ook online te handhaven
  • Thales en Previder dragen hier samen aan bij met hun nieuwe samenwerking

Global Goal

global goal icon
Cybersecurity

“Detectie is de belangrijkste component van een degelijke en moderne cybersecuritystrategie, naast zorgvuldige analyse van het bestaande netwerk en de preventieve maatregelen die iedere organisatie zou moeten nemen om misbruik te voorkomen. Terwijl bij digitale dreigingen iedere seconde telt, zijn er nog steeds bedrijven die er weken, maanden of zelfs jaren later pas achter komen dat gevoelige gegevens het bedrijf hebben verlaten. Onze technologie en onze experts zorgen er samen voor dat alle activiteit die afwijkt van de norm onmiddellijk wordt gesignaleerd en op waarde wordt geschat, zodat onze klanten wanneer het echt nodig is direct in actie kunnen komen.” Aldus René van Buuren, directeur Cybersecurity bij Thales Nederland.

 

Tim Timmerman, directeur Previder : “We hebben bewust gekozen voor een partnership met Thales, zodat de beveiliging van onze klanten van Previder onafhankelijk wordt gemonitord en getoetst. Veel organisaties gaan ervan uit dat het voldoende is de netwerkinfrastructuur te beveiligen tegen gevaren van buitenaf, maar wat als het gevaar van binnenuit komt?”

 

Volgens Van Buuren is de samenwerking met Previder met name van belang omdat het toenemende gebruik van cloud computing, organisaties voor nieuwe uitdagingen stelt. “De datacenters waar de cloud op draait zijn over het algemeen bijzonder veilig, maar over wat zich afspeelt in die cloud hebben de cloud-providers vaak weinig te zeggen. Organisaties zijn helaas geneigd de specifieke cybersecurity-uitdagingen van een cloud-omgeving te onderschatten. Wij denken dat we met onze samenwerking met Previder een unieke service kunnen leveren die cruciaal is voor een alomvattende cybersecuritystrategie.”

 

Thales is een van de grootste en meest geavanceerde leveranciers van cybersecurity-diensten wereldwijd en biedt buiten Nederland ook SOC’s in onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Hong Kong. De diensten van het Thales SOC zijn met name gericht op de detectie van mogelijke dreigingen binnen bedrijfsnetwerken, variërend van hackers en malware tot medewerkers die al dan niet bewust toegang zoeken tot vertrouwelijke informatie die niet voor hun ogen bestemd is.

Over Previder

Previder levert managed IT diensten van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Van daar uit worden technische infrastructuur en cloud-technologie geleverd, die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Previder is carrier- én cloudneutraal, waardoor meerdere technologieën direct gekoppeld kunnen worden zoals public clouds als Azure en Amazon. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT sector. Previder is onderdeel van Odin Groep.

Over Thales

The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales. In een wereld die steeds sneller wordt, onvoorspelbaar is en veel kansen biedt, helpt Thales die mensen die de ambitie hebben om het leven te verbeteren en veiliger te maken. Door de unieke diversiteit aan expertise, talenten en culturen te combineren, ontwerpen en realiseren engineers buitengewone oplossingen. Oplossingen die de uitdagingen van morgen, vandaag mogelijk maken. Van de bodem van de oceaan tot diep in de ruimte en cyberspace, helpt Thales haar klanten betere en snellere beslissingen te maken in een steeds complexere wereld.

Datum: 11 oktober 2018 |

Auteur: Twente.com