Twentse fietspomp verovert Rotterdam

De publieke ruimte is van ons allemaal. We willen ons er prettig voelen. Samenhang, vormgeving, uitstraling en veiligheid zijn daarom belangrijke elementen in die openbare ruimte. Falco, leidend producent van straatmeubilair, gebruikt die elementen dan ook als leidraad voor haar complete assortiment voor het inrichten van de (openbare) buitenruimte. In Rotterdam maken fietsers sinds kort gebruik van de innovatieve fietspompen van het bedrijf uit Vriezenveen. 

In het kort

  • Rotterdam aantrekkelijk maken voor fietsers
  • FalcoBlow pompen, tegen alle weersomstandigheden staan opgesteld langs de drukste fietsroutes in Rotterdam om je banden op te pompen

Global Goal

global goal icon
Rotterdam aantrekkelijk voor fietsers

Rotterdam heeft een fietsplan opgesteld om de stad aantrekkelijker te maken voor fietsers. Opgepompte banden dragen daar natuurlijk aan bij! De fietspompen van  Falco, bestand tegen alle weersomstandigheden, komen langs de drukste fietsroutes in Rotterdam. Juist daar waar geen openbare fietsstallingen, fietsenmakers of fietsverhuurpunten met een pomp te vinden zijn. Tot eind 2018 bekijkt de gemeente of de pompen gebruikt worden en hoe ze functioneren. De  FalcoBlow pompen zijn te gebruiken voor de banden van alle soorten fietsen, omdat de pomp is voorzien van een verloopnippel, dat geschikt is voor alle ventielen. De speciale pomp is gemaakt van thermisch verzinkt staal en RVS. Mocht de gemeente Rotterdam de pompen in een frisse kleur willen, kan de pomp zelfs gepoedercoat worden. De fietspomp staat schuin gepositioneerd waardoor de gebruiker goed zicht heeft op de meter bovenop de fietspomp. 

Alles voor de fiets

Het bedrijf begon in 1951 met de fabricage van transportwerktuigen. Inmiddels is Falco al ruim 65 jaar een vertrouwde naam en tegenwoordig sterk gespecialiseerd in het produceren van fietsenrekken, andere vormen van fietsparkeren, fietsoverkappingen e.a. overkappingen in allerlei soorten en maten. De meeste producten ontwerpt, ontwikkelt en produceert Falco in haar eigen fabriek in Vriezenveen.  Jaarlijks komen er veel nieuwe producten bij dankzij de eigen productontwikkeling en de samenwerking met gerenommeerde industrieel ontwerpers. 

Datum: 15 maart 2018 |

Bron tekst: Falco |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #creatievetechnologie