Storro biedt vrijheid en veiligheid

Als er één ding is wat de Snowden onthullingen en de verschillende hacks van cloud-diensten over de afgelopen jaren hebben aangetoond, dan is het dat er in de cloud altijd andere partijen zijn die toegang hebben tot jouw informatie. Naast het feit dat de service providers kunnen meekijken én er achterdeurtjes zijn voor overheden, zijn dit soort centrale punten van opslag een ideaal doelwit voor hackers en bedrijfsspionnen.

In het kort

  • Informatie-opslag in de cloud is een ideaal doelwit voor hackers en bedrijfsspionnen.
  • Storro biedt bescherming en privacy door een combinatie van compartimentering, encryptie en decentralisatie waardoor eenvoudige veilige samenwerkingsomgevingen worden gecreëerd.

Global Goal

global goal icon
Bescherming en privacy

De applicatie van Twentse hightech onderneming Storro heeft daar iets op gevonden. Het bedrijf biedt bescherming en privacy door een combinatie van compartimentering, encryptie en decentralisatie. In een notendop houdt dit in dat je bestand in een kluis gaat, de kluis in vele kleine stukjes wordt knipt, en elk deeltje vervolgens verspreid wordt opgeslagen over een netwerk van locaties die je zelf vertrouwt. Want samenwerken moet natuurlijk makkelijk en snel gaan, maar níet ten koste van veiligheid en privacy.

'Dropbox' denken

Storro is een peer-to-peer, private blockchain applicatie waarmee eenvoudig veilige samenwerkingsomgevingen worden gecreëerd. Dat is een significante breuk met het huidige ‘Dropbox’ denken, waarbij mensen gevoelige bestanden zomaar aan allerlei (buitenlandse) externe partijen geven, terwijl het aantal incidenten bij dit soort diensten explosief toeneemt. Dankzij Storro’s baanbrekende technologie houdt men zélf de macht over de informatie, en kan men er op vertrouwen dat deze alleen in handen komt van hen voor wie ze is bedoeld. In combinatie met automatische end-to-end versleuteling, onbeperkt syncen en het werken in de gebruikelijke mappenstructuur, geeft Storro teams en ondernemingen alle vrijheid én veiligheid die men nodig heeft.

Hoge verwachtingen

De potentie voor deze innovatieve manier van informatie delen wordt niet alleen bevestigd door het snel toenemende aantal klanten, maar ook door een forse investering die de onderneming vorige maand heeft opgehaald om nog harder gestructureerd te kunnen groeien. Volgens Marketing & Sales Manager Daniel Weststeijn is dat “een mooie bevestiging dat we met iets bijzonders bezig zijn; het kan de manier waarop bedrijven informatie uitwisselen op haar kop kan zetten.” Kortom, we kunnen nog veel verwachten van het Hengelose Storro.

 

Voor meer informatie en om de applicatie een maand gratis te proberen zie, ga snel naar Storro.com!

Datum: 15 mei 2017 |

Bron tekst: Storro |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ict