Actielijn | Arbeidsmarkt & talent

 

 

Arbeidsmarkt & Talent

Technisch talent is in Twente op de juiste plek. De regio biedt met de kennisparken een uitstekend carrièreperspectief en de ruimte met een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, talentvolle studenten en onderzoekers. Een goed opgeleide beroepsbevolking is belangrijk om als topregio te blijven functioneren. Hierin blijven we investeren met de actielijn ‘Arbeidsmarkt & Talent’.

Veel te bieden

Twente heeft het allemaal in huis: een prachtige omgeving, ruimte, goede voorzieningen, interessante bedrijven en goede onderwijsinstellingen. Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente bieden volop mogelijkheden voor talent en spelen als kennisinstellingen snel en effectief in op maatschappelijke ontwikkelingen. 

 

Ook internationaal talent kan hier floreren, door onder meer de internationale school, het Expat Center Twente en het internationale bedrijfsleven. Steeds meer buitenlandse bedrijven ontdekken Twente. We zijn als grensregio goed in samenwerken, bijvoorbeeld met de Duitse buurgemeenten en partnersteden. De kwaliteit van Twente als innovatief gebied groeit hierdoor. Dit geldt ook voor het ondernemende klimaat, de aantrekkelijkheid van de woonomgeving en de bereikbaarheid van goede banen.

Goede carrièremogelijkheden

Uitdagingen voor de toekomst zijn er volop. Het verminderen van spanning op de arbeidsmarkt, spanning tussen vraag en aanbod en tussen onderwijs en de praktijk blijven aandacht vragen. Twente heeft als technologische topregio een aantrekkingskracht voor (nieuw) talent. Om dit zo te houden, blijven we inzetten  op opleiden, aantrekken en behouden van talent voor de regio. Ondernemerschap wordt gestimuleerd en carrièrekansen blijven groeien. Goede arbeidskrachten komen én blijven graag in Twente.

Doel Arbeidsmarkt & Talent

Mensen maken het werk, een goed opgeleide beroepsbevolking met voldoende slimme en vakbekwame technici zijn nodig om onze ambities waar te maken. Twente biedt een uitstekend carrièreperspectief voor technisch talent en daar blijven we in investeren. In de actielijn Arbeidsmarkt & Talent werken we aan:

  • Carrièreperspectief van technisch talent;
  • Verminderen van spanning op de arbeidsmarkt;
  • Aantrekkingskracht voor (nieuw) talent.

Projecten

Lees meer over #talent

Bezoek de socials van Twente Board!