Actielijn | Techniek als motor

 

 

Techniek als motor 

 

De ondernemende hightech regio Twente stimuleert innovatie en ondernemerschap op het gebied van techniek. En dat is in deze tijden belangrijk om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Én om internationaal voorop te blijven lopen als kennisregio. Twentse kennisinstellingen en bedrijven onderscheiden zich over de hele wereld, door met hun kennis, kunde en ondernemerschap steeds weer innovatieve oplossingen te bieden. Daarom blijven we sterk inzetten op onze kwaliteit: innovatie.

Grote (inter)nationale waarde

De hightech maakindustrie is in Twente sterk ontwikkeld door innovatieve startups en heeft een sterk MKB dat zich blijft ontwikkelen. Niet voor niets zijn Twentse kennisinstellingen en bedrijven wereldwijd toonaangevend. En daar zijn we trots op.

 

Binnen de actielijn ‘Techniek als motor’ blijven we daarom inzetten op vernieuwing en innovatie, waarbij techniek een evenwichtige motor blijft voor alle sectoren. Investeren is het sleutelwoord. Investeren in technische kennis en in nieuwe technologieën voor de toekomst. Want daar blinkt Twente in uit.

 

De ideeën van startups worden in deze regio gecombineerd met ervaring, kennis, netwerken en marketen van bestaande ondernemers. De technologische kracht draagt bij aan innovatie en groei. Het is de ‘motor’ voor elke sector en dus van grote (inter)nationale waarde.

Doel techniek als motor

Twente is een toonaangevende regio als het gaat om innovatieve oplossingen en het toepassen van technologische oplossingen. De actielijn ‘Techniek als motor’ stimuleert dit de komende jaren. Binnen de investeringsprogramma’s wordt technologie gekoppeld aan andere uitdagingen en talenten van Twente, namelijk een aantrekkelijk leefklimaat, sterk onderwijs en een goed onderzoek klimaat. Hiermee wordt de topkwaliteit gestimuleerd en gewaarborgd. En zo zijn we goed voorbereid op de toekomst. In de actielijn Techniek als Motor werken we aan:

  • Stimuleren innovatie en ondernemerschap op gebied van techniek;
  • Toepassen van technische kennis en nieuwe technologie;
  • (Inter)nationale samenwerking.

Projecten

Lees meer over #techniek

Bezoek de socials van Twente Board!