TPRC

Het ThermoPlastic composites Research Center (TPRC) zit in Enschede en is in 2009 ontstaan op initiatief van Boeing, Fokker Technologies, TenCate en Universiteit Twente. TPRC is een onderzoekscentrum dat zich richt op thermoplastische composieten voor de vliegtuig-, automobiel- en energie-industrie. TPRC voert, gezamenlijk met haar partners, onderzoeksprojecten uit op nieuwe thermoplastische composiet procestechnologieën en -toepassingen. 

Lees meer

Circulair Textiel Lab

Twente heeft een lange textielgeschiedenis en veel kennis over textielrecycling. De regio zit in de voorhoede om de textielindustrie circulair te maken, een cruciaal doel in de energietransitie. Het Circulair Textiel Lab gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse ambitie om in 2030 de helft van het textiel te verduurzamen.

Lees meer

Circulaire textiel in Twente

 

Twente heeft een lange textielgeschiedenis en veel kennis over textielrecycling. De regio zit in de voorhoede om de textielindustrie circulair te maken, een cruciaal doel in de energietransitie.

 

Op jaarbasis recyclen we in Nederland zo’n 33% van de 136 miljoen kilo ingezamelde textielafval. Daarvan wordt slechts 1% gerecycled tot nieuwe grondstof voor de textielindustrie. De reden daarvan is dat de rest vaak van lage kwaliteit is en omdat ritsen, knopen, labels en broekzakken moeilijk te recyclen zijn. Met het Circulair Textiel Lab testen bedrijven samen met onderzoekers en studenten van Hogeschool Saxion innovaties voor het recyclen van textielafval op grotere schaal.

Unieke verhalen over #materiaaltechnologie