Nanotechnologie in Twente

 

Voor nanotechnologie moet je in Twente zijn. Zo is de Universiteit Twente de enige universiteit in Nederland die een master in Nanotechnologie biedt. Maar Twente is ook de thuisbasis van het MESA+ Instituut, een van de grootste en meest toonaangevende onderzoeksinstituten op het gebied van nanotechnologie ter wereld!

 

Bij het MESA+ Instituut werken meer dan 500 wetenschappers samen aan de nieuwste innovaties op het gebied van materiaalkunde, ‘lab-op-een-chip’-technologie, nanofotonica, nano-elektronica en nanofluïdica. Het MESA+ Instituut biedt studenten en ondernemers de mogelijkheid om dit unieke NanoLab te gebruiken voor onderzoek, testen, ontwikkeling en productie van nanotechnologie.

 

Fraunhofer

 

De focus van het Fraunhofer Innovation Platform van de Universiteit Twente is om huidig onderzoek op het gebied van geavanceerde productie technologieën direct toe te passen in de industrie. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling van technologische oplossingen op het gebied van productieprocessen, productieapparatuur, digitale productie en de organisatie van de productieketen. Samen met de industrie bouwt Fraunhofer Innovation Platform synergiën om hightech uit te blinken binnen de vierde industriële revolutie en om technische talenten van morgen op te leiden.

Unieke verhalen over #nanotechnologie