Fotonica in Twente

 

Fotonica is complex en juist daarom is het zo belangrijk dat wetenschappers en ingenieurs nauw samenwerken. Daar ligt ook de kracht van het fotonica ecosysteem in Twente. Hier werken fotonica-talenten van de Universiteit Twente en Saxion samen met wetenschappers, onderzoekers en ingenieurs om steeds weer te innoveren en nieuwe toepassingen te bedenken.

 

Mede door kennisinstellingen in Twente zijn belangrijke bedrijven in de fotonica ontstaan in Twente. Spin-offs als QuiX, LioniX, PhoeniX en PHiX werken dagelijks aan de ontwikkelingen van fotonica, samen met diverse onderzoekers. Daarnaast beschikt Twente over de faciliteiten voor baanbrekend wetenschappelijk en toegepast onderzoek, zoals het MESA+ NanoLab op de Universiteit Twente.

 

Fraunhofer

 

De focus van het Fraunhofer Innovation Platform van de Universiteit Twente is om huidig onderzoek op het gebied van geavanceerde productie technologieën direct toe te passen in de industrie. Hierbij ligt de focus op de ontwikkeling van technologische oplossingen op het gebied van productieprocessen, productieapparatuur, digitale productie en de organisatie van de productieketen. Samen met de industrie bouwt Fraunhofer Innovation Platform synergiën om hightech uit te blinken binnen de vierde industriële revolutie en om technische talenten van morgen op te leiden.

Unieke verhalen over #fotonica