BATTERYTECH

BATTERIJTECHNOLOGIE IN TWENTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grondstoffen worden steeds schaarser en de roep om energieopslag klinkt luider dan ooit tevoren. Europa streeft naar onafhankelijkheid van Aziatische grondstoffen, daarom heeft Twente haar focus gelegd op de ontwikkeling van een nieuwe generatie batterijen. Met BatteryTech kunnen we onze afhankelijkheid verminderen en een duurzamere toekomst creëren.

Twente staat bekend om haar innovatieve kracht. Denk bijvoorbeeld maar aan onze vooraanstaande positie op het gebied van chiptechnologie en medische technologie. Nu zetten we deze traditie voort in de ontwikkeling van batterijtechnologie. Twente's expertise strekt zich uit over de gehele batterijketen, van individuele cellen tot complete batterijpakketten. We kijken naar lokale energiebehoeften en -bronnen en zoeken naar innovatieve manieren om deze met elkaar te verbinden. Daarnaast richten we ons op het overbruggen van de dag- en nachtcyclus van energieverbruik en onderzoeken alternatieve grondstoffen voor batterijen en methoden voor recycling. Het maakt onze inspanningen duurzaam én circulair.

Met de energietransitie en de toenemende schaarste aan grondstoffen in gedachten, versnelt onze regio haar inspanningen op het gebied van batterijtechnologie. Dit doen we door samen te werken met 60 bedrijven in het Battery Competence Cluster. Met steun van het ministerie van Economische Zaken en een budget van bijna 300 miljoen euro streven we naar autonomie in batterijontwikkeling. De Universiteit Twente voert momenteel deze strategie uit. Daarnaast zijn er verschillende spin-offs ontstaan die zich richten op batterijtechnologie in onze regio.

MEER WETEN OVER BATTERYTECH IN TWENTE?

Bezoek de website van Battery Competence Cluster voor meer informatie!

 

MEER WETEN OVER BATTERYTECH IN TWENTE

Battery Days 2023: Tweedaags evenement markeert Duits-Nederlandse samenwerking en goedkeuring groeifondsvoorstel

BATTERY DAYS 2023: TWEEDAAGS EVENEMENT MARKEERT DUITS-NEDERLANDSE SAMENWERKING EN GOEDKEURING GROEIFONDSVOORSTEL

Innovatie in batterijen: Drie vliegen in één klap

INNOVATIE IN BATTERIJEN: DRIE VLIEGEN IN ÉÉN KLAP
 

Twente helpt batterijtechniek vooruit

TWENTE HELPT BATTERIJTECHNIEK VOORUIT