STARTUPS IN TWENTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van idee naar startup, in Twente weten we hoe we dat aanpakken en helpen we je verder om van je idee een succes te maken. Veel bekende startups hebben hun roots in Twente. Hier vind je kennis, ondersteuning, faciliteiteiten en het nodige netwerk, ofwel Twente heeft het complete innovatie ecosysteem voor startups.

In Twente vind je de verschillende faciliteiten en programma’s voor startende ondernemers. Zo is er een programma dat coaching en financiering voor starters biedt. Maar er zijn meer mogelijkheden in ondersteuning op het gebied van financiering, juridisch advies en verbinding leggen in bestaande netwerken en branches.

ORGANISATIES DIE JE VERDER HELPEN

De Universiteit Twente staat bekend als de meest ondernemende universiteit van Nederland. De campus herbergt meer dan 130 studentenstartups en faciliteert jaarlijks 50 studentondernemingen. Novel-T daagt innovatieve ondernemers uit te starten, te vernieuwen en te groeien. Zij bieden je vanaf je eerste prille idee support in de vorm van programma’s, evenementen en workshops, om je idee te laten groeien tot startup. Daarnaast bieden ze toegang tot een eerste bedrijfsruimte op de campus van de universiteit, in de startupbroedplaats Incubase.

Saxion Centrum voor Ondernemerschap ondersteunt ondernemers en ondernemende professionals bij hun stappen op de arbeidsmarkt en het starten en groeien van een eigen bedrijf. Zij bieden onder meer kennis en programma’s om talent te ontwikkelen en zo je bedrijf beter in de markt te zetten.

PROGRAMMA’S VOOR STARTUPS

Startup Workshop - in één avond een kennismaking met ondernemerschap
START Program - validatieprogramma
ADVANCED Program - persoonlijke coaching
imec.istart.nl - Tech startup accelerator 

 

FACILITEITEN VOOR STARTUPS

Incubase - Startupincubator op de campus van de UT
TOP-lening - (pre-)seed financiering voor startups met een link naar de UT

MEER INFORMATIE OVER ONDERNEMEN IN TWENTE?

Neem een kijkje op de Bedrijvenportal van Twente. Hier vind je tools die je helpen bouwen aan je bedrijf. Zo vind je hier ook jouw toekomstige collega’s of werknemers via onze Job- en Bedrijvenportal. 

DEZE STARTUPS GING JE VOOR‚Äč