DE FOCUS OP DE WERELD VAN MORGEN

TWENTE IS DÉ NEXT TECH REGIO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wereld staat voor enorme uitdagingen en in Twente werken we hard mee aan oplossingen hiervoor. Hier wordt technologie ontwikkeld en toegepast waardoor zorg toegankelijk, bemensbaar en betaalbaar blijft. Hier wordt gekeken naar de energietransitie: nieuwe vormen van energie en opslag van energie. Maar ook naar nieuwe en duurzame materialen en verbeterde productietechnologieën zodat bedrijven niet stilstaan ,maar doorontwikkelen en groeien. Het is de focus van Twente die ervoor zorgt dat deze regio concurrerend blijft in de snel veranderende wereld, maar vooral ook bijdraagt aan de toekomst van morgen.  

Op de gebieden van medische technologie (MedTech), batterij technologie (BatteryTech), chip technologie (ChipTech), nieuwe industrie (Advanced Manufacturing) lopen we in Twente voorop. Meer weten over wat we in deze regio allemaal doen? Wij dagen je uit om een kijkje te nemen op onderstaande pagina’s, maar we willen vooral ook dat je nadenkt: hoe ga jij hier (in Twente) aan bijdragen?

Medtech

MEDTECH


Ontdek de toekomst van de gezondheidszorg in MedTech Twente, waar de grenzen van medische technologie worden verlegd om toegankelijke, bemensbare en betaalbare zorg te realiseren. Deze dynamische hub staat in het teken van zorginnovatie, met een unieke combinatie van baanbrekend onderzoek en ondernemerschap. In MedTech Twente werken het bedrijfsleven, zorginstellingen en top onderzoekers hand in hand om de zorg van morgen vorm te geven. Ben je benieuwd hoe deze samenwerking leidt tot revolutionaire oplossingen in de gezondheidszorg? Klik door om meer te ontdekken over de innovaties die de toekomst van medische technologie in Twente vormgeven.
 

ChipTech

CHIPTECH


Duik in de wereld van ChipTech Twente, het kloppende hart van innovatie in chipdesign dat cruciaal is voor ons dagelijkse leven. Van huishoudelijke apparaten tot geavanceerde medische apparatuur, chips vormen de ruggengraat van moderne technologie. Gezien het wereldwijde tekort, benadrukt de EU Chips Act het belang van zelfvoorziening en innovatie binnen Europa. Twente, als een vooraanstaande speler in chipontwerp en gerelateerde technologieën zoals fotonica en quantum, staat aan de voorhoede om Europa's afhankelijkheid van externe regio's te verminderen.

BATTERYTECH


Ontdek BatteryTech Twente, waar de toekomst van duurzame energieopslag vorm krijgt. In een tijd waarin grondstoffen steeds schaarser worden en de vraag naar energieopslag toeneemt, zet Twente in op de ontwikkeling van een nieuwe generatie batterijen. Dit initiatief is niet alleen gericht op het verminderen van onze afhankelijkheid van Aziatische grondstoffen maar ook op het creëren van een duurzamere en circulaire toekomst.

BatteryTech

ADVANCED MANUFACTURING

Ontdek Advanced Manufacturing in Twente, waar de toekomst van de maakindustrie wordt gevormd door de nieuwste trends in digitalisering en robotisering. In de overgang naar Industrie 4.0, waar nieuwe productietechnologieën en geschoolde arbeidskrachten essentieel zijn, neemt Twente een leidende rol met zijn rijke maakindustrie, high-tech expertise, en sterke kennisinfrastructuur.

ADVANCED MANUFACTURING

VERDIEPEN IN DE MARKTEN

MEDTECH

MEDTECH

CHIPTECH

CHIPTECH

BATTERYTECH

BATTERYTECH

ADVANCED MANUFACTURING

ADVANCED MANUFACTURING