TECHNOLOGIE IN TWENTE

ONTDEK DE SLEUTELTECHNOLOGIËN UIT DE REGIO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE GRENSVERLEGGENDE SLEUTELTECHNOLOGIEËN VAN TWENTE

Twente staat bekend als het epicentrum van innovatieve technologieën met wereldwijde impact. Van geavanceerde chips tot levensreddende medische apparatuur, hier gedijen visionaire ideeën en worden baanbrekende technologieën ontwikkeld dankzij grensverleggende samenwerkingen. Twente is dé plek waar vooruitgang en vernieuwing samenkomen, met een breed scala aan belangrijke sleuteltechnologieën.

TWENTE BELANGRIJKE SPELER IN FOTONICA

TWENTE BELANGRIJKE SPELER IN FOTONICA

Twente neemt een vooraanstaande positie in op het gebied van fotonica. Hier staan onderzoek en ontwikkeling van lichttechnologieën voor communicatie, sensoren en beeldvorming centraal. Materialen spelen ook een belangrijke rol. Er wordt onderzoek gedaan naar geavanceerde materialen voor een breed scala aan toepassingen; van lichtgewicht constructies tot biomedische implantaten.  Deze baanbrekende ontwikkelingen vormen de basis voor geavanceerde toepassingen in diverse sectoren. Het zet Twente op de kaart als een belangrijke speler in het vormgeven van de toekomst van deze technologie.

Kunstmatige intelligentie wint terrein

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE WINT TERREIN

Kunstmatige intelligentie, ook bekend als AI, is een snelgroeiend terrein waar Twente haar stempel op drukt. Onderzoek naar intelligente systemen en toepassingen in sectoren zoals gezondheidszorg, logistiek en industrie zorgen ervoor dat Twente een voortrekkersrol vervult in het ontwikkelen van baanbrekende AI-oplossingen. Door haar expertise in AI draagt Twente bij aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken en het creëren van slimme oplossingen voor de uitdagingen van morgen.

NANOTECHNOLOGIE; KLEINE DEELTJES, GROTE IMPACT

Nanotechnologie is een andere kracht van Twente. De Universiteit Twente biedt als enige universiteit in Nederland een masteropleiding in Nanotechnologie aan. Bovendien herbergt Twente het MESA+ Instituut, een van 's werelds grootste en meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het gebied van nanotechnologie. Met deze faciliteiten speelt Twente een cruciale rol in het verkennen en benutten van de mogelijkheden van nanotechnologie, waardoor de impact ervan alleen maar groter zal worden in de toekomst.

MATERIALEN IN TWENTE


Ontdek de revolutionaire wereld van materialen in Twente, waar de toekomst van duurzaamheid en innovatie vorm krijgt. Deze groene technologieregio staat aan de voorhoede van het onderzoek naar en de toepassing van nieuwe materialen, zoals nanomaterialen, slimme materialen, biogebaseerde materialen, en meer. Deze ontwikkelingen beloven baanbrekende oplossingen voor de uitdagingen van onze samenleving, waaronder duurzaamheid en efficiëntie.

Materialen in Twente

ROBOTICA IN TWENTE

Ook robotica bloeit volop in Twente. Een domein waar autonome systemen, robotische manipulatie en samenwerking tussen mens en machine worden verkend en ontwikkeld. Dankzij onze geavanceerde roboticatechnologieën verbeteren we efficiëntie, veiligheid en kwaliteit in diverse sectoren, van de industrie tot de gezondheidszorg.

Robotica in Twente

Twente's inzet voor deze sleuteltechnologieën illustreert haar rol als motor voor de technologische vooruitgang. Niet alleen op nationaal niveau, maar zeker ook op het internationale toneel. Met een innovatieve mindset en een sterke focus op samenwerking blijft Twente de grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden verkennen in de wereld van technologie en innovatie.

 

VERDIEPEN IN DE TECHNOLOGIE

FOTONICA

FOTONICA

ARTIFICAL INTELLIGENCE (AI)

ARTIFICAL INTELLIGENCE (AI)

NANOTECHNOLOGIE

NANOTECHNOLOGIE

MATERIALEN

MATERIALEN

ROBOTICS

ROBOTICA