CHIPTECH

CHIPTECHNOLOGIE OP TOPNIVEAU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chips zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Ze zitten niet alleen in bijna al onze huishoudelijke apparaten, maar ook in auto's, medische apparatuur, moderne productieprocessen en beveiligingssystemen. Het wereldwijde tekort aan chips heeft daarom grote gevolgen voor onze economie, onze onafhankelijkheid en onze veiligheid. Dit heeft mede geleid tot de Chips Act van de Europese Unie; een wetgevend initiatief dat tot doel heeft om de productie en innovatie van chips in Europa te stimuleren, samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven te versterken en de afhankelijkheid van Europa ten opzichte van andere regio’s zoals Azië en de Verenigde Staten te verminderen. 

CHIPTECH TWENTE | OVERIJSSEL HOTSPOT VOOR CHIPDESIGN

Twente neemt wereldwijd een toppositie in op het gebied van chipdesign. Ook de kennis over fotonica, quantum en microfluïdica staat hoog aangeschreven. Twente bevindt zich daarom in de ideale positie om in nauwe samenwerking met andere Nederlandse regio’s een sterk halfgeleidercluster te ontwikkelen, met de focus op het combineren van deze technologieën om zo unieke heterogene systemen en ‘nieuwe generatie chips’ te ontwikkelen. Een kennispositie die ons minder afhankelijk maakt van andere regio’s in de wereld. Op deze manier kunnen we bijdragen aan de doelen van de Chips Act. ChipTech Twente, een samenwerkingsverband van overheid, bedrijven en kennisinstellingen, helpt bij het realiseren van dit ambitieuze doel door samenwerking tussen deze partijen te stimuleren.

DE (INTER)NATIONALE AMBITIES VAN CHIPTECH TWENTE

Twente als Europese hotspot voor een nieuwe generatie heterogene chips. Om deze ambitie waar te maken is actie en investeringskracht nodig. Daarom richten we ons in Twente op drie prioriteiten: blijven investeren in elektronisch chipontwerp, een onderzoeksprogramma voor integratie in heterogene systemen en realisatie van een heterogene test- en productiefaciliteit. Om echt het verschil te kunnen maken slaat de regio de handen ineen met anderen. Door intensieve samenwerking tussen ChipTech Twente en Twente Board met Brainport, Delft, Nijmegen, High Tech NL Semiconductors, PhotonDelta, Oost NL en andere partners, draagt Twente bij aan nationale en internationale ambities!

 

FACILITEITEN

 

NETWERKEN

MEER WETEN OVER CHIPTECH IN TWENTE

Twente sorteert voor op foundry voor heterogene systemen voor chips

TWENTE SORTEERT VOOR OP FOUNDRY VOOR HETEROGENE SYSTEMEN VOOR CHIPS
 

Twentse wetenschapper Bram Nauta krijgt hoge onderscheiding voor zijn werk in chiptech

TWENTSE WETENSCHAPPER BRAM NAUTA KRIJGT HOGE ONDERSCHEIDING VOOR ZIJN WERK IN CHIPTECH

Reizen met je bankpas dankzij Enschedees bedrijf

REIZEN MET JE BANKPAS DANKZIJ ENSCHEDEES BEDRIJF