INNOVATIEVE BUSINESSONDERSTEUNING

IN TWENTE BOUW JE VERDER ALS ONDERNEMER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Twentse ondernemersklimaat is gebouwd op durf, pioniersgeest en visie. Kijk maar naar het textielverleden van de regio: de handelsgeest van Twentenaren kwam tot uiting in het oprichten van textielfabrieken, de gunstige ligging nabij Duitsland werd benut en er werd geïnvesteerd in nieuwe technologieën waarmee marktposities zijn versterkt. En deze geest leeft nog steeds. Hoe? Door talent, kennis, kapitaal, netwerk en infrastructuur te verbinden en activeren. Zo leiden kansen tot nieuwe en innovatieve bedrijven, ook met behulp van de Twentse businessondersteuning. 

TWENTE ALS PARTNER IN INNOVATIE EN GROEI

We begrijpen als regio de uitdagingen waarmee moderne bedrijven worden geconfronteerd als ze innovatie en groei nastreven. Daarom bieden we ondernemers een uitgebreid aanbod aan ondersteunende diensten om te helpen bij het realiseren van zakelijke doelstellingen, waaronder innovatie. En het maakt daarbij niet uit of je als ondernemer aan het begin van je reis staat of al een gevestigde naam bent die nieuwe groeikansen nastreeft. Wij zijn er om te ondersteunen bij elke fase van de zakelijke ontwikkeling.

Zo bouwt Novel-T aan een omgeving waarin ondernemers nieuwe kansen grijpen om koploper te blijven of worden in hun branche. Daarvoor is in elke fase van het bedrijf passende support beschikbaar. Denk daarbij ook in de ondersteuning voor het vinden van talentvolle werknemers en het delen van kennis tussen collega-bedrijven.

Kunstmatige intelligentie wint terrein

INNOVATIEF MKB ONTWIKKELT VERDER IN TWENTE

Wanneer een bedrijf zich al bewezen heeft en snel activiteiten wil opschalen is er een breed aanbod aan ondersteuning in het Twentse innovatiesysteem. Het groeivermogen van innovatieve bedrijven en scale-ups krijgt in Twente ook aandacht. Om deze groei te stimuleren is bijvoorbeeld het GROW-programma opgezet. Til je bedrijf naar nieuwe hoogtes en ontdek mogelijkheden die Twente te bieden heeft.

PROGRAMMA’S VOOR STARTENDE ONDERNEMERS

Twente herbergt verschillende faciliteiten en programma’s voor startende ondernemers. Zo is er het START programma, gevolgd door een Advanced programma. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden in ondersteuning op het gebied van financiering, juridisch advies en verbinding leggen in bestaande netwerken en branches.

STARTENDE ONDERNEMERS STARTUP PROGRAMMA