INNOVATIECAMPUSSEN VAN TWENTE

ECOSYSTEEM VAN INNOVATIE EN TECHNOLOGISCHE VOORUITGANG OP WERELDFORMAAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij de innovatiecampussen van Twente, de drijvende motoren van innovatie en vooruitgang in de regio. Hier wordt gewerkt aan en in de sectoren van de toekomst: van high-tech materialen tot duurzame energieoplossingen, op deze innovatiecampussen zitten de pioniers en de visionairs die meebepalen aan de oplossingen van morgen.

De campussen XL Businesspark, Kennispark Twente, Technology Base, Connect-U en het High Tech Systems Park zijn de thuisbasis van sectoren die de toekomst vormgeven. Denk daarbij aan gezondheidszorg, duurzame energie en high-tech materialen. Het zijn locaties in de regio waar verschillende community ’s uit het bedrijfsleven en onderwijs samenkomen. 

De campussen, ook wel topwerklocaties, zijn niet gebonden aan grenzen. Ze opereren op wereldschaal, streven naar samenwerking en uitwisseling met gelijkgestemden. Door het netwerk van (internationale) partners blijven we ontwikkeling een stap vooruit.  Verken de verschillende innovatieve campussen van Twente, wellicht onderneem jij hier ook in de toekomst of leg je een connectie voor nieuwe samenwerking. 

KENNISPARK TWENTE

KENNISPARK TWENTE


Kennispark Twente, gelegen in Enschede, is een van de top drie wetenschapsparken in Nederland, herbergt meer dan 450 bedrijven, en richt zich voornamelijk op hightech innovaties in medische technologie, chipontwerp, robotica, en meer. Deze locatie bevordert ondernemerschap en samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden, en is nauw verbonden met de Universiteit Twente, omarmend 400 high-tech bedrijven en 900 spin-offs.

Connect-U

CONNECT-U


Ontdek Stadscampus Connect-U in Enschede: een dynamische hub die bedrijvigheid, talentontwikkeling en innovatie samenbrengt in één levendige gemeenschap. Connect-U is meer dan een campus; het is een unieke omgeving waar wonen, werken, leren en recreëren naadloos in elkaar overvloeien. Met werkplekken voor 30 bedrijven, huisvesting voor studenten en young professionals, en een bruisend horecaplein, is het de ideale plek voor het smeden van nieuwe connecties en het delen van ideeën.

HIGH TECH SYSTEMS PARK


High Tech Systems Park (HTSP) in Noordoost Nederland, naast het Twentekanaal, is een bruisend centrum van hightech bedrijvigheid. Met een strategische ligging die uitstekende verbindingen biedt via zowel het Twentekanaal als de A35, en nabijheid tot stedelijke ontwikkelingen, presenteert HTSP zich als de ideale plek voor bedrijven om te groeien. Het park vertegenwoordigt een kern van hightech bedrijven in Oost-Nederland, essentieel voor Twente's ambitie om een vooraanstaande groene technologieregio te worden.

XL BUSINESSPARK

XL Businesspark Twente, gelegen in het hart van Twente, is de ultieme locatie voor ambitieuze ondernemers in productie, logistiek, transport, en industrie, dankzij de uitstekende multimodale verbindingen via weg, water, spoor, en lucht. Dit bedrijventerrein, dichtbij Europese hoofdwegen, optimaliseert logistieke stromen en bevordert de groei en bloei van (inter)nationale bedrijven.

XL BUSINESSPARK
Technology Base

TECHNOLOGY BASE


Technology Base is een bruisend centrum van innovatie en vooruitgang, gesitueerd op een uitgestrekt terrein van meer dan 220 hectare. Dit unieke gebied dient als een dynamische proeftuin waar visionaire ondernemers en innovatieve denkers samenkomen om de grenzen van technologie te verleggen. Hier hebben bedrijven de vrijheid om te dromen en te doen; ze kunnen vernieuwen, ontwikkelen, testen, trainen, en experimenteren met projecten variërend van (on)bemande luchtvaart tot autonome systemen en geavanceerde materialen en productieprocessen.

ONTDEK DE CAMPUSSEN

KENNISPARK

KENNISPARK

CONNECT-U

CONNECT-U

HIGH TECH SYSTEMS PARK

HIGH TECH SYSTEMS PARK

XL BUSINESSPARK

XL BUSINESSPARK

TECHNOLOGY BASE

TECHNOLOGY BASE