HIGH TECH SYSTEMS PARK

EEN INNOVATIEVE CAMPUS VOOR HIGH-TECH BEDRIJVEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

High Tech Systems Park (HTSP), strategisch gelegen naast het Twentekanaal park in Noordoost Nederland, vormt een centrum van hightech bedrijvigheid. Met een multimodale ligging langs het Twentekanaal en de A35, en nabij stedelijke ontwikkelingen zoals Hart van Zuid en Hengelo Centraal Station, biedt HTSP een ideale locatie voor bedrijven om te groeien en te floreren.

Het park is een unieke concentratie van hightech bedrijven in Oost-Nederland, wat bijdraagt aan de ambitie van Twente om uit te groeien tot een groene technologieregio. Deze bedrijven maken deel uit van het Twentse hightech ecosysteem, dat bestaat uit bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties..

HTSP heeft een lange termijnvisie gericht op het versnellen van groei door samenwerking tussen high tech scale-ups en volwassen bedrijven, waarbij effectieve bedrijfsondersteuning wordt geboden op een inspirerende campus. Het park fungeert als een showcase voor andere hightech parken en creëert een duurzaam concurrentievoordeel door kennisdeling en gedeelde R&D-faciliteiten.

Een van de opvallende kenmerken van HTSP is het duurzaamheidsbeleid, dat zich richt op het creëren van een groene, gezonde en inclusieve campus. Dit beleid omvat onder andere een mobiliteitshub, goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

HTSP is verbonden met andere top bedrijventerreinen in Twente en werkt samen met gerenommeerde kennisinstellingen zoals Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, en technische universiteiten in Delft en Eindhoven. De R&D-focus ligt op gebieden zoals defensie en veiligheid, publieke infrastructuur, milieuoplossingen en geavanceerde productie.

Het park biedt gedeelde R&D-faciliteiten, waaronder een milieucompetentiecentrum, digitale slimme fabriek en omgevingsintelligentie, waardoor bedrijven producten of systemen kunnen ontwikkelen en testen. Daarnaast biedt het startup faciliteiten in Gebouw N, waar ondernemers gemakkelijk kunnen netwerken en hun bedrijfsactiviteiten kunnen versterken.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij HTSP, met innovatieve oplossingen zoals het Bronnet, een duurzaam energienetwerk dat gebruik maakt van slimme technologieën voor efficiënte energiedistributie. Dit draagt bij aan aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot en energiebesparing voor bedrijven op het park.

Met 46 bedrijven en 3400 banen op een gebied van 216.000 vierkante meter, is High Tech Systems Park een vooraanstaande hub voor innovatie en technologische ontwikkeling in Nederland.

CONTACT

Postbus 217
Haaksbergerstraat 65
7554 PA Hengelo
info@hightechsystemspark.com

www.hightechsystemspark.com