ADVANCED MANUFACTURING

DE TOEKOMST VAN DE MAAKINDUSTRIE IN TWENTE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wereldwijde maakindustrie verandert razendsnel door nieuwe technologieën zoals digitalisering en robotisering. Deze evolutie naar Industrie 4.0 vereist aanpassingen. Maar hoe? De enige manier om deze uitdaging aan te gaan is door Advanced Manufacturing. Dit staat voor onderzoek naar en het inzetten van betere productietechnologieën en het opleiden en trainen van arbeidskrachten voor de nieuwe productiewereld. Twente, met haar bloeiende maakindustrie en rijke high-tech ecosysteem, omarmt Advanced Manufacturing als een bron van innovatie.

TWENTE PIONIER IN DE TRANSITIE NAAR INDUSTRIE 4.0

Ook in Twente, met haar bloeiende maakindustrie, staan bedrijven voor grote uitdagingen in de overgang naar Industrie 4.0. Ze moeten steeds betere producten maken, sneller en goedkoper leveren en voldoen aan de steeds veranderende eisen. Daarbij zorgen consumenten voor extra uitdagingen, zoals de vraag naar oplossingen voor kleine batches. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zijn betere productietechnologieën nodig, ondersteund door digitale modellen en nieuwe AI-concepten. Dit vraagt om nauwe samenwerkingen tussen bedrijven en kennisinstellingen. Twente, met haar rijke high-tech ecosysteem is daarvoor the place to be!

FRAUNHOFER INNOVATION PLATFORM | OPLOSSINGEN VOOR DE MAAKINDUSTRIE

Het Fraunhofer Innovation Platform (FIP) op de Universiteit van Twente is een belangrijke speler in het versterken van de maakindustrie. Dit onderzoekscentrum werkt samen met fabrikanten om innovatieve en geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen om de maakindustrie regionaal én landelijk te versterken.

In het kantoorgebouw zit een state-of-the art testfaciliteit waar gewerkt wordt aan onder andere (flexibele) matrixassemblage, additive manufacturing, metrologie, 5G en connectiviteit, digital twinning en precisieassemblage. Via het FIP krijgt de industrie de mogelijkheid om met nieuwe productietechnologieën te werken, te experimenteren, studies uit te voeren en heeft er toegang tot fieldlabs. Zo krijgen bedrijven vroegtijdig informatie voordat ze zich binden aan grote investeringen. 

WERK MEE AAN DE TOEKOMST MET ADVANCED MANUFACTURING

Ook meedenken over industriële oplossingen en werken aan innovatieve,
geïntegreerde productieoplossingen? Op de website van Fraunhofer Innovation Platform vind je alle informatie.

MEER WETEN OVER ADVANCED MANUFACTURING IN TWENTE

Twente: een advanced manufacturing hub met Europese uitstraling

TWENTE: EEN ADVANCED MANUFACTURING HUB MET EUROPESE UITSTRALING
 

Disselhorst Metaal in transitie naar ‘industrie 4.0’

DISSELHORST METAAL IN TRANSITIE NAAR ‘INDUSTRIE 4.0’