Risk & Resilience Online

Je kunt er niet omheen – de uitbraak van het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. De impact was – en is nog steeds – enorm. Voor iedereen. Hadden wij dit kunnen verwachten? Hadden wij kunnen inschatten hoe groot de impact voor onze maatschappij, voor onze economie en voor onze organisaties was? Hadden wij beter op de hoogte kunnen en moeten zijn van de risico’s die deze pandemie met zich meebracht en onmiskenbaar nog meebrengt en mee gaat brengen? En wat kunnen we leren van de tijd die achter ons ligt?

Lees hieronder meer
 
global goal icon

Evenement details

Wanneer:
3 t/m 5 november 2020
Tijd:
16:00 - 18:00
Organisator:
Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO
Locatie:
Online
Van Big Data naar Risicomanagement, van festival naar online

Het plan van de Universiteit Twente was om een bruisend festival, met als hoofdthema: ‘Big Data’ te organiseren. Maar dat thema past niet in deze tijd – net als een festival. Met veel mensen bij elkaar komen om ideeën, ervaringen en kennis uit te wisselen –  kan niet in de tijd waarin we nu leven. Daarom heeft de UT – samen met co-organisatoren PRIMO en het Genootschap voor Risicomanagement - gekozen voor een thema dat nu veel beter past: ‘After the crisis? Implications for managing risk and resilience’. Een aangepast thema dus. En de vorm is ook anders. De online sessies blijven bruisend en inspirerend, maar dan online. 

Het belang van Riscomanagement en weerbare organisaties

Nu meer dan ooit is duidelijk hoe belangrijk ons vakgebied is. Wat kunnen we leren van alles wat nu achter ons ligt? En hoe zijn we goed voorbereid op alles wat nog kan komen? Want vergis je niet, de risico’s van een wereldwijde uitbraak van een virus dat voor mensen levensgevaarlijk kan zijn, stond niet in de top 5 van grootste risico’s voor onze samenleving. Hoe zorgen we dus dat we niet nog een keer verrast worden door een virus dat onze wereld, economie en persoonlijke levens ontwricht en onze manier van samenleven drastisch verandert, misschien wel voor altijd?

Leerzame en inspirerende online ontmoetingen

Het driedaagse online event bestaat uit interactieve, verassende een leerzame online sessies. In deze sessies ontmoeten wetenschappers, risicomanagers en professionals elkaar om samen te leren en samen op zoek te gaan naar de juiste vragen die beantwoord moeten worden zodat organisaties nu en in de toekomst beter zijn voorbereid op alle gebeurtenissen die ons te wachten staan. Help jij mee met het vinden van antwoorden? Be prepared

Risk & Resilience Online In Het Kort
  • Thema: After the crisis? Implications for managing risk & resilience
  • Wanneer: Dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 november 2020 (16.00 - 18.00 uur). Je kunt natuurlijk ook een deel van het event bijwonen.
  • Doel: Onderzoeksresultaten, onderzoeksmethoden, kennis, ideeën en ervaringen met en over het managen van een crisis – ontstaan door een pandemie – bij elkaar brengen en met elkaar vaststellen wat de impact is op ons vakgebied: het managen van risk en resilience. Wat kunnen we ervan leren en wat gaan we doen? Wat moeten we nu doen?
  • Organisatie: Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO
  • Waar: Online, vanuit jouw eigen kantoor of aan jouw eigen keukentafel
Kosten

Als je deelneemt aan Risk & Resilience Online, brengen wij € 45,- in rekening. Meld je je aan vóór 1 oktober, dan betaal je het early bird tarief van € 35,-. Studenten en medewerkers van de UT kunnen gratis deelnemen aan het event.

Lees meer over #Universiteit Twente