Campus Twente Café

Campus Twente Café is een samenwerking tussen de innovatiehotspots in Twente: Kennispark Twente, Connect-U, HTSP, XL Business Park, Technology Base en Novel-T, brengt de innovatiecommunity bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Naast kennisdelen is er ook ruimte om elkaar beter te leren kennen via een digitaal netwerkplatform. Jouw kans dus om je netwerk te verrijken met interessante mensen.

Evenement details

Wanneer: 26 november 2020
Tijd: 16:00 - 19:00
Organisator: Topwerklocaties samen met Novel-T
Locatie: Digitaal

Global Goal

global goal icon
Programma

16:00 – 19:00 | Netwerken

Campus Twente Café is gericht op informele kennisdeling en ontmoeting. Daarom is er voortdurend de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Novel-T heeft een digitale ontmoetingsplek voor jou gecreëerd. Ontmoet studenten, wetenschappers, tech professionals en high tech ondernemers. Maak kennis en versterk elkaar.

 

16:00 – 16:45 | Kennissessie: ‘Data is de nieuwe olie’

70% van de bedrijven vindt dat zij hun data niet voldoende of helemaal niet inzetten in hun voordeel. Hoe word je zelf data driven? En wat levert dat op aan voorsprong en resultaat? Hoe begin je? Little Rocket legt in deze sessie uit hoe je je bedrijf data driven maakt, wat trends zijn en geeft inspirerende voorbeelden van het gebruik van data in de praktijk.

 

16:00 – 16.45 | Kennissessie: ‘De link tussen reputatie en relevantie’

Merk jij in je communicatie dat het wel eens lastig is om balans te vinden tussen verschillende belangen? Wat voor jou relevant is, hoeft namelijk niet relevant te zijn voor anderen. Dus hoe zorg je ervoor dat je als organisatie je activiteiten zo inricht dat je de aandacht van je doelgroep vasthoudt? Tijdens deze sessie gaat Job van Harmelen (Thales) samen met jou op zoek naar de link tussen reputatie en relevantie. Of je nu een ondernemer bent met een mkb-bedrijf of een manager van een multinational, na deze sessie weet je hoe je een gemeenschappelijke agenda vindt die je individuele agenda versterkt.

 

16:30 – 17:30 | Kennissessie: ‘Campusontwikkelingen Kennispark Twente’

Er gebeurt van alles op de innovatiecampus Kennispark Twente. Nieuwe gebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond, panden worden opgeknapt en verduurzaamd. En we zijn voorlopig nog lang niet klaar. In deze sessie over campusontwikkelingen lichten we er twee projecten uit: de realisatie van The Gallery, fase 2 en een concept dat we verder willen onderzoeken: The Connection. Het ITC gaat zich in dit leegstaande lange pand aan de linkerzijde van The Gallery vestigen, maar niet voordat het pand een enorme transformatie ondergaat. Nico-Tom Pen geeft je de insights van hoe dit eruit komt te zien. Daarnaast wordt nagedacht over een nieuw gebouw – werktitel The Connection – bedoeld voor doorgroeiende (student)startups met potentie. in dit concept is er ook ruimte waar teams van mkb, startups en studenten challenged based samen aan innovaties werken. In deze sessie gaat Mike Verkouter met je sparren over wat jij graag aan faciliteiten zou zien in zo’n gebouw.

 

17:00 – 18:00 | Kennissessie: Drones, wat kan ik ermee? 

Tijdens een door Technology Base georganiseerde ‘ronde tafel’-sessie gaan we in gesprek met de mkb’ers. We laten ze zien wat er nu al wordt gedaan op het gebied van drones, wat er nu al nog meer kan en mag en welke mogelijkheden er nog zijn in de toekomst.

Tafelgasten:

  • Marc Sandelowsky, programmadirecteur Space53
  • Roel van der Wal, opleiding en begeleiding Drone-operaties
  • Bob Rietveld, mkb’er die zijn bedrijf heeft aangepast zodat hij meer met drones kan en mag
  • A3T droneteam, bestaande uit studenten die nu al oplossingen bedenken voor het mkb.

Aan de hand van een aantal voorbeelden laten we zien wat er nu al kan en geven we een korte toelichting op wat nieuwe wet- en regelgevingen voor gevolgen hebben voor het mkb. Door middel van een interactieve sessie kijken we voor welke problemen de inzet van onbemande systemen een oplossing zouden kunnen zijn en wat ervoor nodig is om het daadwerkelijk uit te voeren.

 

17:00 – 17:45 | Kennissessie: ‘Internationaal ondernemen in coronatijd’

Heb je een MKB-bedrijf of ben je een starter en zijn je internationale activiteiten of plannen daarvoor geraakt door de coronacrisis? Je staat er niet alleen voor. Er zijn verschillende instrumenten die kunnen worden ingezet om bedrijven te ondersteunen bij ondernemen over de grens. Eén van die instrumenten is een virtuele handelsmissie. Een andere is om met financiële steun van de Rijksoverheid een stappenplan te maken om de gevolgen van corona in het buitenland te beperken. Het World Trade Center licht in deze sessie de verschillende mogelijkheden toe.

 

Campus Twente Café is een samenwerking tussen de innovatiehotspots in Twente, Kennispark Twente, Connect-U, HTSP, XL Business Park en Technology Base, en Novel-T. 

 

 

Lees meer over #innovatie