Next Icons 2023: ‘Ongelooflijk hoe makkelijk connecties worden gelegd’

Op 20 september was het tijd voor de tweede editie van Next Icons: het corporate event van Novel-T in samenwerking met Rabobank en BDO,  waarop ondernemers die op weg zijn om de wereld te veranderen met hun innovatie worden gevierd. De acht geselecteerde Next Icons - Kovax, Jotem Water Solutions, OneThird, CodeGlass, ChargeHyve, ReCarbn, IMPACD Boats, en Aluvia - liepen de deur van het Wapen van Hengelo uit met flink wat nieuwe connecties op zak.

Het evenement werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Initiatiefneemster en host Cindy Marsman: “Vorig jaar waren we nog zoekende naar hoe we het concept het beste neer konden zetten. Toen hadden we zo’n dertig Next Icons die we niet allemaal in de spotlight konden zetten. Daarom hebben we het dit jaar teruggebracht naar acht icons die ook allemaal een momentje op het podium kregen.”

Game-changers

De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door hosts Cindy Marsman en Mike Verkouter. Naast de presentatie van de Next Icons werd het programma aangevuld met icons die al hun eigen succes gerealiseerd hebben. Zo was er een gesprek tussen Maurice van Tilburg van het Nationaal Groeifonds en Anke Huiskes van NP-Hard Ventures. Daarvoor was er een panelgesprek met lokale game-changers Susan Ladrak (Grolsch), Miriam Vollenbroek (MST) en Edwin Vlieg (Moneybird). Dat gesprek werd geleid door Sjef Peeraer, oprichter van Budget Energie en nu Positron Ventures. Sjef: “Na vanavond zie ik wel dat ik vaker naar Twente moet komen. De ondernemende houding van de mensen hier is ontzettend fijn en inspirerend. En dit soort evenmenten helpen de ondenemers die geselecteerd zijn als icon echt verder.”

Razendsnelle connecties

Dat verder helpen van de Next Icons stond centraal tijdens het Connections Dinner dat voorafgaand aan het avondprogramma plaastvond. Hier zaten de Next Icons aan tafel met beslissers uit de industrie, overheid en onderwijs. Bovendien kregen de Next Icons de kans om in een korte pitch hun hulpvraag te stellen. Zo was Jorg Wellink van ChargeHyve op zoek naar grote bedrijven waar hij een pilot kon doen met zijn brandveilige oplaadkluis voor e-bikebatterijen. Jorg: “Het is ongelooflijk hoe makkelijk connecties worden gelegd hier. Ik was al maanden op zoek naar zulke bedrijven. En nu had ik binnen vijf minuten aanbiedingen van onder andere Grolsch en Thales. Dat is voor ons ontzettend waardevol.”

Next Icons Innovatie Ondernemen Awards Hengelo Twente
Doorontwikkelen

Ook de ander Next Icons gingen met nieuwe connecties naar huis. Cindy: “Het geeft ontzettend veel energie om te zien dat we deze high-potentials kunnen helpen in hun volgende stappen. En we blijven het concept aanscherpen. Verwacht volgend jaar dus nog meer aandacht voor de icons!” De verhalen van alle icons worden gepresenteerd in de tweede editie van het digitale Next Icons magazine dat binnenkort verschijnt.

Datum: 22 september 2023 |

Bron tekst: Novel-T |

Auteur: Novel-T

Contactinformatie

Novel-T
Hengelosestraat 500
7521 AN Enschede
053 483 6800 contact@novelt.com www.twente.com/organisaties/novel-t

Global Goals

Lees meer over #innovatie