Spinning Jenny winnaar bij Circulaire Top 20 Overijssel

Vanaf 15 februari mogen drie Overijsselse bedrijven zichzelf met trots een Circulaire winnaar noemen, waaronder Spinning Jenny, een bedrijf dat hoogwaardige en duurzame garens ontwikkelt. Deze prestatie plaatst hen direct in de competitie voor de landelijke finale, waar zij kans maken op aanzienlijke geldprijzen.

Tijdens de Overijsselse finale presenteerde de top 20 haar circulaire innovaties aan een breed publiek op een innovatiemarkt. De jury beoordeelde de inzendingen op mate van circulariteit, mate van samenwerking in de keten, schaalbaarheid en het vernieuwende karakter. Erwin Hoogland is juryvoorzitter en Gedeputeerde van de Provincie Overijssel, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor economie en innovatie. Hij licht de keuze van de jury toe: ‘Ik ben echt onder de indruk van de kwaliteit, de bedrijven staan echt voor hun product die zij enthousiast presenteerden op de innovatiemarkt. Mooi om te zien dat er zulke grote stappen in circulariteit worden gemaakt, dit is echt de weg naar de toekomst.’

Spinning Jenny won in de categorie Circulaire Change Maker. Het bedrijf ontwikkelt hoogwaardige, duurzame garens voor veeleisende toepassingen in onder meer de industrie, home, kleding en automotive branches. De opkomst van fast fashion en de exponentiële groei van de hoeveelheid gebruikte textiel zorgen voor een steeds grotere afvalberg. Dit Twentse bedrijf maakt deze berg juist kleiner door afgedankt textiel als waardevolle grondstof voor duurzame kwaliteit garen te gebruiken.

Daarnaast wonnen ook de bedrijven Tala en Circular Rubber Platform in de categorieën Circulaire Start Up en Circulaire Community. Ook zij gaan naar de landelijke finale.

Circulaire Innovatie Top 20

In Overijssel werken veel ondernemers aan de meest uiteenlopende circulaire innovaties. Om deze ideeën en initiatieven op de kaart te zetten en elkaar te inspireren, organiseert VNO-NCW Midden samen met de partners uit Overijssel: de Regio Zwolle, PreZero, Natuur en Milieu Overijssel, Twente Board, Regio Stedendriehoek, de provincie Overijssel en de Rabobank de Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20. Alle ingestuurde innovaties zijn terug te vinden op overijsselsecirculaireinnovatietop20.nl.

Datum: 21 februari 2024 |

Bron tekst: Twente Board |

Lees meer over #innovatie