Innovadis ontwikkelt Fincent voor financiële hulpverlening

Positieve impact hebben in de maatschappij door het ontwikkelen van software voor de e-commerce markt en voor financiële hulpverlening. Twee verschillende takken van sport die samenkomen in het Enschedese bedrijf Innovadis. Juist die mix van commerciële dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid maakt het bedrijf bijzonder. De naam zegt het al; innovatie staat er hoog in het vaandel.

Innovadis bestaat inmiddels al dertig jaar en heeft zijn sporen verdiend in de e-commerce branche en schuldhulpverlening. Veel bedrijven worden met hun webshops begeleid door het Enschedese bedrijf dat zeventig medewerkers telt. Korte lijnen, Twentse nuchterheid en simpele en innovatieve digitale systemen en oplossingen zorgden voor een groot klantenbestand. Ook is het bedrijf al jaren thuis in de digitalisering van de schuldhulpverlening. Momenteel wordt hard gewerkt aan Fincent een nieuw en innovatief systeem binnen de financiële hulpverlening.

Financiële hulpverlening

Voor de schuldhulpverlening ontwikkelde Innovadis portalen en het schuldenknooppunt waarmee gegevensuitwisseling tussen schuldhulpverleners en schuldeisers makkelijker en sneller werd, doordat het volgens één standaard en één kanaal gaat. Zoals Innovadis zelf op hun website aangeeft: ‘Met IT los je het armoedeprobleem niet op. Maar IT kan wel zorgen dat het werk van de hulpverlener makkelijker wordt en dat de burger zelf de mogelijkheid krijgt om binnen bepaalde grenzen financiële zaken zelf te regelen.’ “Bovendien kunnen we helpen met de automatisering van administratieve processen, taken of handelingen, zodat er meer tijd overblijft voor persoonlijk contact. En dat is voor mensen die in de schulden zitten vaak erg belangrijk”, vertelt Ivon Göttgens. Hij is sinds anderhalf jaar Front-end Developer bij het bedrijf.

Fincent

“Werken voor commerciële klanten vind ik leuk en was ik gewend. Maar om mij nuttig te kunnen maken voor de financiële hulpverlening, maatschappelijk van groot belang, maakt mijn werk wel extra bijzonder. We ontwikkelen nu het platform Fincent, bedoeld om gemeenten te helpen bij een duurzame begeleiding van inwoners die afhankelijk zijn van financiële hulpverlening. Dit door enerzijds het administratieve proces te vereenvoudigen bij het in kaart brengen van de financiële situatie, anderzijds door ook nadrukkelijk aandacht te hebben voor het welbevinden van de inwoner. Met Fincent vinden gemeente en burger elkaar en wordt gezamenlijk gewerkt aan een financieel gezonde toekomst.”

 

Door tijdens de ontwikkeling te kiezen voor slimme technische oplossingen, zorgde Innovadis ervoor dat op diverse gebieden heel snel en makkelijk aanpassingen gedaan kunnen worden in het platform. "Het toepassen van dit soort innovatieve technieken gaat niet altijd zonder slag of stoot. Veelal gaan we twee stappen voorwaarts en daarna weer een stapje terug, door de kennis die dan is opgedaan. Maar het komt het uiteindelijke resultaat ten goede en zorgt ook voor veel persoonlijke uitdaging”, zegt Ivon.

Samen

Ivon benadrukt de bijzondere wijze van samenwerken met de klanten. “Want’, zo legt hij uit, “ze zijn echt nauw betrokken bij het hele traject. We ontwikkelen het echt samen. Klanten kunnen al in een heel vroeg stadium meedenken en zijn daar heel enthousiast over. Regelmatig zien we elkaar en wisselen we kennis en ideeën uit. Hierdoor sluit het systeem goed aan bij de processen van de klant,  die overigens niet altijd hetzelfde zijn. Het platform is dan ook zo ingericht dat we per klant eenvoudig aanpassingen kunnen doen, die straks de klant ook zelf kan configureren. Hierdoor wordt geen tijd, geld en energie verspild en zijn organisaties niet meer afhankelijk van een softwareontwikkelaar. Onze oplossing is daarmee echt vernieuwend in de branche.”

 

Ivon en zijn collega’s werken richting een eerste release van Fincent. “Dat betekent dat gemeenten en kredietbanken er binnenkort mee kunnen gaan werken. Wij gaan ondertussen verder met het finetunen van het systeem. We ontwikkelen en vermarkten Fincent helemaal zelf.”

 

Van zijn keuze voor Innovadis heeft Ivon beslist geen spijt. “Toen ik solliciteerde werd mij verteld dat Innovadis de leukste club voor ontwikkelaars in de regio wil zijn. Met deze mindset, ons portfolio, de leuke collega’s en de informele werksfeer is dat doel wat mij betreft gehaald.”

Datum: 18 januari 2024 |

Bron tekst: Innovadis, Ivon |

Auteur: Marloes Neeskens

Meer informatie

Brouwerijstraat 1-A
7523 XC Enschede

Lees meer over #innovatie