Campus Café

Campus Café verbindt de Twentse innovatiecommunity

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Ondernemers, professionals, onderzoekers en talent krijgen hier de mogelijkheid om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar beter te leren kennen.

Edities van Campus Café

6 december 2022 | Verduurzaming in de luchtvaart

De luchtvaart moet zich opnieuw uitvinden om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit vergt innovaties in alle aspecten van de luchtvaart en vraagt om omvangrijke experimenteer, opleidings- en testprogramma’s. Hoe ver we in Nederland én Twente al zijn met de verduurzaming van de luchtvaart en of we over 10 jaar met het hele gezin elektrisch naar de Canarische Eilanden kunnen vliegen, hoor je tijdens het Campus Café op dinsdag 6 december.

16 juni 2022 | Chip Design Twente: The next step for Europe

Twente staat nationaal en internationaal op de kaart als hotspot voor Chip Design. Met een sterke vakgroep aan de Universiteit Twente onder leiding van wetenschapper Bram Nauta en 9 Twentse chip design bedrijven, profiteren klanten wereldwijd van de unieke kennis uit Twente. Het was tijd voor een verdiepend Campus Café om de kansen voor de toekomst te verkennen!

10 mei 2022 | Geluk op de werkvloer

Werkgevers staan rijen dik voor de deur om talent binnen te halen op hun vacatures. Met mooie salarissen, bonussen en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden willen ze je binnenslepen. Maar waar word jij nu echt gelukkig van? Hoe vind jij de baan die bij je past?

21 april 2022 | Opening Connect-U

Welke rol kan een gebouw spelen in het verbinden van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven? Connect-U is een broedplaats voor talent, innovatie en business development. De stadscampus in Enschede opent haar deuren en viert dit graag samen met jou op donderdag 21 april. 

17 februari 2022 | Energy & Battery

Wat geeft onze toekomst nieuwe energie? Waar staan we met ontwikkelingen als waterstof en batterij-opslag? Deze themasessie bruist van de energie. Zorg dat je wat van die energie meekrijgt! 

20 Januari 2022 | Future Forecast

Welke nieuwste technologieën gaan het in 2022 helemaal maken en wat betekent dat voor jou als bedrijf, student of professional? In deze Future Forecast edition van Campus Café vertellen we je in vogelvlucht wat 2022 ons aan doorbraken gaat brengen, welke uitdagingen er nog overwonnen moeten worden en wat je vandaag moet doen om in 2022 front row te zitten. 

18 november 2021 | Campus Café

Voor deze herfsteditie van Campus Café op donderdag 18 november hebben we wederom gekozen voor online editie. Wat kun je tijdens deze online editie verwachten? In deze herfsteditie natuurlijk inbreng vanuit wereldspeler Thales, op het gebied van digital technology en security.

21 oktober 2021 | Campus Café @ Technology Base

Op 21 oktober kwam de innovatiecommunity weer samen tijdens het Campus Café. Wederom op een bijzondere locatie: Technology Base. Want wat gebeurt er tegenwoordig allemaal op de oude vliegbasis Twente? Genoeg, zo bleek! Tijd voor een terugblik.

23 september 2021 | The after summer restart

Op 23 september kwamen deelnemers van het Campus Café naar WARP Technopolis om inspiratie en energie op te doen na een heerlijke zomer. We hebben genoten van bijzondere sessies op een minstens zo bijzondere locatie.

8 juli 2021 | Innovation vibes summer festival

Wat voelt het goed: de zomer staat voor de deur! Om je nog even een flinke dosis inspiratie voor die mooie zomer te geven, was er een speciale Campus Café festivaleditie op 8 juli. De innovation festival editie vond plaats op het festivalterrein van Kennispark Twente, op het Innovatiepad. 

17 juni 2021 | Medische technologie in de versnelling

Op 17 juni was het tijd voor het Campus Café rondom het thema 'Medische technologie'. Twente bruist het van de innovaties op het gebied van medische technologie. Wat is het geheim van MedTech Twente? Dit antwoord kwam volop aan bod in de juni editie van Campus Cafe: van een deepdive in de laatste technologie tot een online tour door MedTech Twente.

20 mei 2021 | Talent Edition

Op 20 mei was het tijd voor het Campus Café rondom het thema 'Talent'. Zonder talent kunnen bedrijven niet bestaan en ook niet doorgroeien. Het binden van talent op alle niveaus is daarom cruciaal voor een technologische regio als Twente. Talent was daarom het thema van de mei-editie van Campus Café. 

15 april 2021 | Bouwen aan een duurzame toekomst

Op 15 april was het tijd voor het Campus Café rondom het thema ‘Bouwen aan een duurzame toekomst’. In verschillende sessies doken we dieper in dit thema. Tijd om het event samen te vatten en terug te blikken!

18 maart 2021 | Fit & vrij door technologie

Op 18 maart was het tijd voor het Campus Café rondom het thema ‘Fit & Vrij Door Technologie’. Interessante sessies waarover we je graag bijpraten zodat ook jij weer op de hoogte bent van de laatste updates uit Twente.

18 februari 2021 | Regeren is vooruit zien

Op 18 februari vond er weer een digitale editie plaats van het Campus Café met dit keer het thema ‘Regeren is vooruitzien’. Interessante sessies waarover we je graag bijpraten zodat ook jij weer op de hoogte bent van de laatste updates uit Twente. 

Op zoek naar inspirerende artikelen?