Campus Café - Verduurzaming in de luchtvaart

Campus Café verbindt de Twentse innovatiecommunity

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Ondernemers, professionals, onderzoekers en talent krijgen hier de mogelijkheid om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar beter te leren kennen.

Verduurzaming in de luchtvaart

Datum: 6 december 
Tijdstip: 15:30 - 17:30 uur 
Locatie: Technology Base, Twente Airport 

Meld je direct aan via NovelT.

De luchtvaart moet zich opnieuw uitvinden om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit vergt innovaties in alle aspecten van de luchtvaart en vraagt om omvangrijke experimenteer, opleidings- en testprogramma’s. Binnen tien jaar moeten grote stappen gezet worden op het gebied van de verduurzaming van de luchtvaart.

Hoe ver we in Nederland én Twente al zijn met de verduurzaming van de luchtvaart en of we over 10 jaar met het hele gezin elektrisch naar de Canarische Eilanden kunnen vliegen, hoor je tijdens het Campus Café op dinsdag 6 december.

Het programma wordt in de komende weken verder ingevuld, maar de onderwerpen die in ieder geval aan bod komen zijn de onderzoeksprojecten van TPRC en Twente Airport als kraamkamer voor de verduurzaming van de luchtvaart.

PROGRAMMA

15.30 uur         Inloop
15.45 uur         Introductie verduurzaming in de luchtvaart, door Twente Airport
15.50 uur         De vlucht van thermoplastische composieten door TPRC
16.10 uur         H2 Big Drone, door Machinefabriek Boessenkool
16.30 uur         Oplossingen voor de duurzame luchtvaart van morgen, door DEAC
16.50 uur         Wrap up
17.00 uur         Drinks