Campus Café | Innovation vibes summer festival

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Tot slot maak je kennis met een aantal gave Twentse scale-ups die interessante kansen bieden voor studenten en young professionals. 

 

Benieuwd naar de sessies van de vorige edities? Lees dan de terugblikken:

Terugblik Campus Café 8 juli | Speciale editie: Innovation vibes summer festival

Dat was fijn! Op 8 juli konden we elkaar eindelijk weer live ontmoeten tijdens Campus Café: Innovation Vibes Summer Festival. De bewoners van Kennispark Twente verzamelden zich die dag op het innovatiepad: de fysieke verbinding tussen het bedrijfsleven en Universiteit Twente.

 

De festivalmiddag begon met een stralend zonnetje, maar ook de regendruppels mochten de pret niet drukken. Langs het innovatiepad was het gezellig druk met kleurrijke stands van de bedrijven die zich gevestigd hebben op Kennispark Twente. We geven je een impressie van de inspirerende middag!

Bij 20face kon je de Privacy Proof Gezichtsherkenning van 20face ervaren.

Natuurlijk waren er heerlijke broodjes van Broodbode Kennispark!

En een feestelijke glaasje champagne mocht ook niet ontbreken op het eerste innovation festival van het jaar!

Als bedrijf jouw eigen, veilige WiFi-netwerk met gegarandeerde snelheid en bandbreedte beschikbaar op een uniform WiFi-netwerk op kantoor en flexibele werkplekken? WFAN ging hierover met diverse festivalgangers in gesprek. WFAN is een initiatief van Briegel en wordt in opdracht van de Gemeente Enschede en op initiatief van Kennispark ontwikkeld in samenwerking met Ndix en Twente47.

Datacadabra was aanwezig om het te hebben over digitale intelligentie en het slimmer maken van je bedrijf.

Bij DEMCON dompelde je jezelf onder in de wereld van medische technologie. De gastheren legden je graag meer uit over het innovatieve beademingsmasker DemcAir of de 3D Experience van Nymus. We blijven nog even in de medische wereld: eHealth innovator Ecare liet je gezondheidswaardes meten met de Vital Health Monitor.

Een festival is geen festival zonder muziek. Daarom was AI dj Awaves aanwezig! Hun tool mixt op basis van artificial intelligence de tofste platen aan elkaar op basis van jouw muziekwensen.

De UT teams konden natuurlijk niet ontbreken op het Campus Café: Innovation Vibes Summer Festival. De drone van DroneTeam Twente, de elektrische motor van Electric Superbike Twente, de waterstofauto van GreenTeam Twente, de robot van RoboTeam Twente en de zonneauto van Solarteam Twente stonden opgesteld langs het innovatiepad.

Op Kennispark zijn we aan het kijken hoe we buiten ontmoeten, sporten en werken kunnen faciliteren. Urbidermis heeft hun ideeën daarover geshowd! Zij maken visueel hoe bepaalde keuzes er in de omgeving uit kunnen komen te zien. Buitenmeubilairfabrikant Falco heeft laten zien hoe zij design, robuustheid en circulariteit koppelen tot een mooi eindproduct. Tijdens deze Campus Café hebben de aanwezigen hun mening gedeeld over hoe we ontmoeting binnen de community kunnen versterken.

Bij Murat Son van Son Personal kon je proeven aan een gezonde leef- en beweegstijl. Ook rolden er meerdere ballen over het innovatiepad tijdens een potje padel. Deze opkomende sport kan je sinds kort bij Plaza Padel doen!

Deelnemers van het Novel-T mkb versnellingsprogramma Innovate GO waaronder Greenzeen, Anyflex, Nutrition Consultants Cooperative, JEMM’S GROUP B.V. en MatX Smart Materials hebben hun innovatieproject gepitcht.

Last but not least. Je kon een live demo van de sensoren van Xsens zien, een prachtige verzameling Philips HiFi uit de jaren 70 bekijken bij IDpartners, meedenken met FC Twente over de voetballer van 2030, de virtuele wereld van Total Reality – XR Solutions beleven en een kijkje in de keuken van gieterij Foseco nemen. We sluiten het rijtje af met Kennisparkbewoners Greaseshield en Symbol.

Volgende editie: Nieuwe Energie

De vakantieperiode is nu echt begonnen. Om iedereen wat tijd en rust te geven, is de volgende Campus Café een weekje later dan normaal. Zet 26 augustus alvast in je agenda! Warp Technopolis in het centrum van Enschede zal onze gastheer zijn. Deze omgeving deed dienst als decor voor de Dutch Innovation Days en zit vol creatieve kunstenaars. Als dat niet inspireert!? Volg ons voor de laatste informatie.