Solar Team Twente

Toekomstige mobiliteit op energie van de zon. Dat is de uitdaging die studenten van de technische Universiteit Twente en Hogeschool Saxion uit ondernemend Enschede in Twente elke twee jaar aangaan in Australië tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Als paradepaardje van Twents vernuft en vakmanschap.

logo Solar Team Twente
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Solar Team Twente
Kanaalstraat 235
7547 AS Enschede
+31 (0)6 234 083 90 info@solarteam.nl www.solarteam.nl
Mobiliteit van de toekomst

In een omvangrijk netwerk met oud-teamleden, studenten uit alle lagen van het onderwijs en medewerkers van innovatieve bedrijven uit de Twentse maakindustrie, daagt het team van een twintigtal RED Engineers iedere twee jaar de toekomst van stedelijke mobiliteit uit.

Wereldwijde doelen

Door jaar na jaar steeds geavanceerdere zonneauto’s te creëren, ontwikkelt Solar Team Twente tal van innovaties op basis van vooruitstrevende technologieën en technieken voor een steeds efficiënter gebruik van zonne-energie als hernieuwbare bron voor voertuigen. Die ambities worden gedeeld in drie toekomstgerichte Global Goals van de Verenigde Naties: 7, Hernieuwbare energie; 9, Industrie, Innovatie en Infrastructuur; 11, Duurzame steden en gemeenschappen. Gezamenlijk helpen deze doelen om met zonne-energie technologische innovaties te realiseren voor de slimme steden van de toekomst.

Zonne energie

Global Goal 7 beoogt de bescherming van de Aarde tegen te veel opwarming door de zon, terwijl de zon eigenlijk de bron van leven en hernieuwbare energie is. Solar Team Twente richt zich op hernieuwbare energie en bouwt elke twee jaar de nieuwste hightech-zonneauto uit ondernemend Twente.

Bekijk hier het team voor 2019!

Technische innovatie

Door de beste zonneauto ter wereld te creëren, ontwikkelt Solar Team Twente ten behoeve van Global Goal 9 tal van innovatieve technologieën en technieken voor een efficiënt gebruik van zonne-energie als hernieuwbare bron van energie voor voertuigen. Zo kan dit voorbeeld van innovatieve autotechnologie het verschil blijven maken.

Slimme steden

In een stedelijke wereld zijn mobiliteit en transport de cruciale bloedvaten in de netwerken gecreëerd door snel groeiende metropolen. Op grond van Global Goal 11 wordt de kwaliteit van stedelijk leven bepaald door de kwaliteit van verkeer en vervoer. Een fundamentele vermindering van ruis en emissies is de sleutel. De elektrische zonneauto is de revolutie van de 21e eeuw.