Kennispark Twente interessante locatie voor internationale bedrijven

Kennispark Twente is een hightech innovatiecampus aan de rand van Enschede. Wetenschap, technologie, innovatie en ondernemerschap komen hier bij elkaar. Door zowel grote als kleine (internationale) technologiebedrijven, spin-offs, startups en de Universiteit Twente, de meest ondernemende universiteit van Nederland, worden hier krachten gebundeld en technologische ervaringen met elkaar gedeeld. Die combinatie maakt het Kennispark een perfecte locatie voor veel bedrijven om zich hier te vestigen. ROSEN Group is één van deze internationale bedrijven die in 2019 koos voor het Kennispark Twente.

In het kort

  • Kennispark Twente is een inspirerende locatie en zeer aantrekkelijk voor veel technische bedrijven, waaronder ROSEN Group.
  • Inmiddels heeft ROSEN Group al veel samenwerkingen gestart met Universiteit Twente en kijken ze uit naar de toekomst op het Kennispark.

Global Goal

global goal icon
Inspirerende omgeving

Kennispark Twente is een dynamische omgeving met veel bedrijvigheid. Het is een van de vier toplocaties van ondernemend Twente en een focusgebied van aanbieders in hightech-systemen en materialen. Deze inspirerende omgeving was precies één van de redenen voor ROSEN Group om een vestiging op deze locatie in Twente te openen. “Er heerst hier een grote bereidheid tot samenwerking maar ook gezond concurrentiegevoel.”, aldus Klaas Kole teamleider binnen ROSEN Group.

Dichtbij de Duitse grens

ROSEN Group heeft op dit moment wereldwijd meer dan 25 locaties, Enschede is de tweede Nederlandse locatie. Daarnaast is er nog een locatie in Lingen, net over de Duitse grens. Door een nieuwe locatie te vestigen op het Kennispark Twente heeft ROSEN de mogelijkheid gekregen een nauwere band op te bouwen met de collega’s uit Oldenzaal en Lingen. Inmiddels zijn er al een aantal ondersteunende projecten vanuit Enschede voor ROSEN in Lingen gestart, maar het idee is deze samenwerking in de toekomst nog verder uit te breiden.

Samenwerken met Universiteit Twente

Nu ROSEN Group gevestigd is op het Kennispark, kunnen zij niet alleen nauwer samenwerken met collega’s van andere locaties, maar ook profiteren van kennis van de Universiteit Twente. In een jaar tijd zijn er al een aantal mooie samenwerkingen geweest. Klaas: “We hebben al geruime tijd samenwerkingsprojecten met de universiteit en staan met hen in contact om verdere oplossingen uit te werken voor diverse ontwikkelingsprojecten van ons ROSEN technologieplatform. Momenteel zijn er drie studentenprojecten in uitvoering.”

Mooie toekomst voor ROSEN

ROSEN Group is nu een jaar gevestigd op het Kennispark. Het was een jaar met veel hoogtepunten, waaronder de opening en het verwelkomen van de eerste nieuwe medewerkers. ROSEN kijkt uit naar de toekomst op het Kennispark Twente.

Datum: 9 juli 2020 |

Bron tekst: ROSEN Group |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #ROSEN Group

Lees meer over #techniek