Campus Café | Talent Edition

Het Campus Café brengt de innovatiecommunity van Twente bij elkaar met breakoutsessies over nieuwe technologieën, innovatief en internationaal ondernemen en het binden van talent. Tot slot maak je kennis met een aantal gave Twentse scale-ups die interessante kansen bieden voor studenten en young professionals. 

Benieuwd naar de sessies van de vorige edities? Lees dan de terugblikken:

Campus Café 20 mei | Talent Edition

Zonder talent kunnen bedrijven niet bestaan en ook niet doorgroeien. Het binden van talent op alle niveaus is daarom cruciaal voor een technologische regio als Twente. Talent is daarom het thema van de mei-editie van Campus Café. We geven je een beeld van alle initiatieven om van beide kanten de match te kunnen maken. Verder: hoe speel jij je als bedrijf in de kijker van talent en praktische handvatten om je team uit te breiden met internationals. Tot slot gaan we live matches maken op 3 hele toffe vacatures bij Twentse bedrijven.

Dit keer een speciale editie van Campus Café want we gaan al van start met de eerste sessie om 15.00 uur!

 

Datum: Donderdag 20 mei 2021
Tijd: 15.00 - 17.30 uur
Locatie: Livestream

 

15:00 - Speciale sessie | Gelukkig bouwt Talent aan de groene, technologie regio Twente

 

Talent op ieder niveau is cruciaal voor een technologische regio zoals Twente. Tijdens deze sessie vertelt de Twente Board in welke initiatieven zij investeren via de Regio Deal en Agenda voor Twente zoals de Creatieve Broedplaatsen en het Twents Fonds voor Vakmanschap. De talenten vertellen zelf waarom dit zo belangrijk is. Kom meer te weten over deze initiatieven en waarom ze interessant zijn voor jouw bedrijf. Uiteraard krijg je alvast een voorproefje van de resultaten over het jaar 2020.

 

15:30 - Breakoutsessie | Meet & greet met regionale scale-ups


Naast de bedrijven die bij bijna elke student bekend zijn, kent Twente – mede door de aanwezigheid van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente – ook een groot aantal innovatieve en snel groeiende start- en scaleups. En juist deze kleine en middelgrote bedrijven bieden interessante kansen voor studenten en young professionals. Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van deze bedrijven en hoe kom je met ze in contact? Tijdens deze sessie krijg je het antwoord. Je maakt kennis met Medspray, 4Silence en Telecats en je krijgt van Michiel van Gemert (Talent Netwerk Nederland) praktische tips die je morgen direct kunt toepassen.

 

15.30 - Breakoutsessie | Het Twentse Talentportaal 

 

Welke bedrijven zijn er in Twente waar ik met mijn specialisme kan werken en hoe is het om hier te wonen en te werken? Dit zijn vragen waar veel (bijna) afgestudeerden mee rondlopen. Daartegenover staat dat MKB-organisaties willen weten hoe ze met het juiste talent en onderwijsinstellingen in contact komen. Nog voor de zomer lanceert Talentpact Twente de eerste versie van het Twentse Talentportaal. Dit portaal gaat antwoord geven op bovenstaande vragen. Tijdens deze breakoutsessie vertellen we je meer over de ontwikkeling van het portaal en zijn we benieuwd naar jouw feedback en ideeën om zo echt waarde creëren. 

 

16:30 - Breakoutsessie | De internationale werkvloer 

 

Als bedrijf ben je continu op zoek naar het juiste talent op de juiste plek. Dit talent kan dus ook zomaar internationaal talent zijn. Maar waar vind je deze talenten en waar moet je rekening mee houden bij het aannemen? Tijdens deze sessie gaat Expat Centre East Netherlands in gesprek met o.a. de HR directeur van Micronit, Ingemar Methorst over internationaal talent binnen hun bedrijf. Zij vertellen jou waarom ze deze keuze hebben gemaakt en wat voor meerwaarde het hen biedt. Daarnaast krijg je praktische tips over het aannemen van internationals en hoe je dit kan regelen.