Green Team Twente

Waterstof als antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Dat is het geloof van Green Team Twente uit ondernemend Enschede in Twente, pionier van duurzame mobiliteit. Om de competitie aan te gaan tijdens internationale eco-races.

logo Green Team Twente
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Green Team Twente
Auke Vleerstraat 3B
7521 PE Enschede
+31 (0)6 47 24 70 49 info@greenteamtwente.nl www.greenteamtwente.nl
Grenzen verleggen in auto mobiliteit

Het ontwerpen, bouwen en racen met één van de zuinigste waterstof auto’s van de wereld is het doel van het multidisciplinaire team met een twintigtal RED Engineers, studenten van Universiteit Twente.

Verder dan elektrisch rijden

Waterstof gaat in duurzaamheid verder dan elektrisch rijden: geen broeikasgassen, slechts waterdamp als uitlaat, snel brandstof tanken en een veilige opslag. Zo willen de Twentse studenten de grenzen verleggen van automobiliteit op basis van waterstof. Het levert het bewijs op dat weinig brandstof nodig is om ver te kunnen komen.

Internationale eco-races

Het Twentse team racet al jaren mee tijdens internationale eco-races, zoals de Shell Eco Marathon in Londen, Engeland. Resultaat: de Twentse waterstofauto rijdt 268,1 kilometer per kubieke meter waterstof, dat is ongeveer 900 kilometer op 1 liter waterstof. Het compacte voertuig weegt in totaal nog geen 110 kilogram. Elk jaar stelt het team zich nieuwe, nog hogere uitdagingen.