Solar Boat Twente behaalt een plek op het podium in Portugal

Dit weekend is Solar Boat Twente als derde geëindigd in de zonneboot wedstrijd op het World Water Forum in Portugal. In verschillende wedstrijdonderdelen, verspreid over drie dagen streden 6 teams om de winst. Solar Boat Twente sloot de wedstrijd af met een mooie derde plaats in het klassement.

 

In het kort

Solar Boat Twente ging naar Portugal om mee te doen aan het World Water Forum.
Met deze wedstrijd konden ze niet alleen meer bewustzijn rondom schoon (drink)water creëren, maar zich ook alvast voorbereiden op de wereldkampioenschappen in Monaco.

Global Goal

global goal icon
Water World Forum

Het Water World Forum heeft als doel om meer bewustzijn te creëren rondom schoon (drink)water. Problemen als droogte, plasticvervuiling en toegang tot watervoorzieningen staan hier centraal. Solar Boat Twente wil deze boodschap onderstrepen en daarmee een bron van inspiratie zijn.

Races

Eerder dit jaar werd de Nederlandse competitie opgeschort, dus deze wedstrijd was extra leuk en bijzonder voor het team. Teammanager Tjeerdtje van Gastel: “In deze wedstrijd konden we ons alvast een keer meten met de competitie voor de officieuze wereldkampioenschappen begin juli in Monaco. Daarnaast sloot het evenement goed aan bij onze missie en is het een prachtig podium voor het delen van ons verhaal over verduurzaming en innovatie.”

 

Tijdens de race werd al snel duidelijk dat het real-time uitlezen van de bootdata niet betrouwbaar ging. Toch is het belangrijkste doel gehaald: winst van de drie uur durende endurance race. In dit wedstrijdonderdeel werd duidelijk welke boot het efficiëntst gebruik maakt van de zon. “De boot is ontworpen met de endurance races als belangrijkste focus. Deze winst bevestigd dat we goed bezig zijn”, aldus Witbreuk. 

 

Het team streed in verschillende wedstrijdonderdelen om de winst. Ze kregen zij de 3e plek in de korte race, de 1e plek in de endurance race en de 4e plek in de match en sprint race. Uiteindelijk sloten ze de wedstrijd af met een derde plek in het klassement.

Toekomstige races

Solar Boat Team gaat zich de komende tijd voorbereiden op de Monaco Energy Boat Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneboten in Monaco. Ook het Nederlandse competitieseizoen staat op de kalender.

Datum: 7 juni 2021 |

Bron tekst: Solar Boat Twente |

Lees meer over #energietechnologie