Opnieuw de eerste plaats voor Green Team Twente?

Green Team Twente is er klaar voor. De komende dagen laten zij de wereld kennismaken met de duurzame technologieën uit Twente. 

Vandaag is de start van de  Shell Eco-marathon  in Londen, de grootste duurzaamheidsrace van Europa, waar  Green Team Twente  de strijd aan gaat met verschillende teams uit heel Europa. Vol overgave zullen ze de 1ste plaats van vorig jaar verdedigen en daarmee aandacht vragen voor alternatieve brandstoffen en het feit dat deze een volwaardige concurrent zijn van fossiele brandstoffen.

In het kort

  • Green Team Twente gaat weer een nieuwe strijdt aan 
  • Green Team auto verder doorontwikkeld 

Global Goal

global goal icon
De aanloop naar…

“De afgelopen weken waren erg hectisch. Tijdens een stressvolle testfase, voor zowel de ingenieurs als de Aurora One, begaven de brandstofcel en versnellingsbak het. Maar door snel handelen, creativiteit en de hulp van sponsoren is het gelukt om beide onderdelen zo snel mogelijk te repareren, waardoor we verschillende succesvolle testen konden uitvoeren en klaar zijn voor de start in Londen.” Vol enthousiasme gaat het team haar eerste echte poging doen tijdens de Shell Eco-marathon.

De Aurora One is ten opzichte van H2∞ (Infinity), die vorig jaar is ontwikkeld door Green Team Twente, verder doorontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat de Aurora One 10 km/u sneller is dan voorheen en een afstand van maar liefst 1.000 kilometer op slechts 1 liter brandstof af kan leggen. Door deze zuinige manier van rijden dragen zij bij aan de Global Goals. Lees  hier  meer.

Over Green Team Twente

Green Team Twente is een multidisciplinair studententeam van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, bestaande uit 22 studenten uit 4 verschillende landen. Met het opraken van fossiele brandstoffen moet een alternatief gevonden worden. Green Team Twente is ervan overtuigd het alternatief gevonden te hebben. Het Green Team is namelijk het levende bewijs dat efficiënt en duurzaam rijden op waterstof mogelijk is!

Over de Shell Eco marathon

Shell Eco-marathon is de grootste duurzaamheidsrace van Europa. Studenten worden uitgedaagd om energiezuinige auto’s te ontwerpen, bouwen en testen, waarbij ze de grenzen verleggen van wat technisch mogelijk is. Studenten nemen hun ontwerpen mee naar het parcours in de Mileage Challenge om te zien welk voertuig het beste kan concurreren om zo ver mogelijk op de minste hoeveelheid brandstof te rijden. 

Volg het team via www.greenteamtwente.nl, Facebook, Instagram of Twitter.

Datum: 5 juli 2018 |

Bron tekst: Green Team Twente |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #energietechnologie