Green Team Twente is klaar voor de start

Afgelopen maandag arriveerde  Green Team Twente  in Londen voor de Shell Eco Marathon, de grootste duurzaamheidsrace van Europa. Met de nieuwe waterstofauto H2∞ (‘H2INFINITY’) zullen zij de strijd aangaan met andere teams uit heel Europa en mikken zij op een podiumplek. Het Twentse studententeam wil 1 op 1000 rijden en daarmee de derde plek van vorig jaar minimaal evenaren.

In het kort

  • De strijd aangaan tegen andere teams met de nieuwe waterstofauto H2∞ (‘H2INFINITY’)  
  • Green Team Twente inspectie succesvol afgerond

Global Goal

global goal icon
Technische inspectie

Green Team Twente is klaar voor de start! Dinsdag vond de technische inspectie van de waterstofauto plaats en als eerste team hebben zij deze inspectie succesvol afgerond. Hierdoor kunnen zij op vrijdag 26 mei starten in de Urban Concept Class, de ‘Koningsklasse’ van de Shell Eco Marathon. Deze race zal twee dagen duren.

Shell Eco Marathon

Shell Eco-marathon is een van ’s werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. De internationale studenten gaan de uitdaging aan om een voertuig te ontwerpen dat zo ver mogelijk kan rijden op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof. Het huidige record staat op 3.771 km, wat ongeveer gelijk staat aan de afstand van Amsterdam naar Rome en terug. Het is de tweede keer dat de  Shell Eco Marathon  in Londen plaatsvindt. Door de vele heuvels in het parcours rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park biedt dit parcours unieke uitdagingen voor de deelnemers.

Over Green Team Twente

Green Team Twente 2017 bestaat uit 19 studenten van verschillende disciplines. Een groot deel studeert Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde aan de  Universiteit van Twente, maar het team heeft ook studenten van de opleidingen Industrial Design, Advanced Technology, Technical Computer Science, Technische Natuurkunde en Technische Bedrijfskunde. Bij verschillende studies is het mogelijk de minor ‘Green Team Twente’ te volgen. 

Volg het team via  www.greenteamtwente.nl,  Facebook,  Instagram  of  Twitter.

Datum: 25 mei 2017 |

Bron tekst: Green Team Twente |

Auteur: Twente.com

Lees meer over #energietechnologie