Electric Superbike Twente

De mobiliteitssector schakelt stap voor stap over van verbrandingsmotoren op basis van fossiele brandstoffen naar elektrische motoren. Deze verandering biedt nieuwe kansen, ook voor motorfietsen. Hiervoor schakelt studententeam Electric Superbike Twente uit ondernemend Enschede in Twente, door naar de hoogste versnelling. Voor een duurzaam totaaleffect in efficiënte energieconversie.

logo Electric Superbike Twente
Lees hieronder meer

Contactinformatie

The Future Factory
Auke Vleerstraat 3B
Enschede, 7521PE
+31 (0)6 53 45 36 97 info@superbiketwente.nl www.electricsuperbiketwente.nl
Duurzaam totaaleffect

Het team van Electric Superbike Twente bestaat uit een vijftiental RED Engineers van Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, ieder met een verschillende achtergrond variërend van elektrische en mechanische engineering tot businessopleidingen.

Hightech kennis en kunde

Het team werkt nauw samen met promovendi van UT, docenten van Saxion en partners van verschillende – Twentse – bedrijven. Volgens de Twentse studenten maakt de auto-industrie momenteel waarschijnlijk de laatste grote technologische verschuiving door, omdat schakelen niet langer nodig is bij elektrisch rijden. Samen met het enorme koppel van elektrische motoren, kan de acceleratie sneller zijn dan ooit tevoren.

Efficiƫnte energieconversie

Elektrische motoren zorgen ook voor een efficiëntere energieconversie en hebben het unieke voordeel dat deze extreem krachtig kunnen zijn. Dat levert een duurzaam totaaleffect op: minder verbruik van energie, minder vervuiling en minder onderhoud. Het resulteert letterlijk in racemotoren.