RoboTeam Twente

Dit studententeam van de Universiteit Twente bestaat uit 18 RED Engineers met diverse technische achtergronden, waaronder werktuigbouwkunde, elektrotechniek, biomedische technologie, computerwetenschappen en geavanceerde technologie. Gedreven door hun innovatie streven ze ernaar de wereld te inspireren door te laten zien wat er mogelijk is wanneer technologieën zoals robotica en kunstmatige intelligentie worden geïntegreerd. Het team zet zich in voor een positieve impact op de wereld.

 

Lees hieronder meer

Contactinformatie

Capitool 25
7521 PL Enschede
+31 (0) 6 18614483 info@roboteamtwente.nl www.roboteamtwente.nl

Dit jaar vindt de RoboCup plaats in Eindhoven, waar het team deelneemt aan de internationale wedstrijd met robotvoetbalwedstrijden van 11 tegen 11. Naast het competitieve aspect heeft RoboCup als doel vooruitgang te boeken op het gebied van robotica en AI, waarbij teams technologische kennis en verbeteringen delen om elkaar te ondersteunen bij het maken van ontwerpkeuzes.

Vorig jaar heeft het team de open source-prijs gewonnen vanwege hun TDP search engine. Elk jaar dienen teams een TDP, een paper met al hun innovaties, in. Met meer dan 300 beschikbare papers wordt het zoeken naar specifieke informatie een uitdaging. De ontwikkelde zoekmachine maakt echter een slimme en efficiënte doorzoeking van de papers mogelijk.