RoboTeam Twente

Natuurlijke voor kunstmatige intelligentie

Technologische innovatie in zowel robotica als kunstmatige intelligentie. Dat is de vooruitstrevende ambitie van Robo Team Twente. Door mee te strijden in internationale kampioenschappen, wil het team vooruitgang boeken op het gebied van robotica. Met andere teams uit het buitenland wordt nadien technologische kennis gedeeld om verbeteringen door te voeren voor een volhoudbare toekomst.

logo RoboTeam Twente
Continue reading below

Contactinformatie

RoboTeam Twente
De Hems 10 - Bastile Room 204A
7522NL Enschede
+31 (0)6 24 41 17 25 info@roboteamtwente.nl www.roboteamtwente.nl

Dit studententeam van Universiteit Twente beschikt over natuurlijke intelligentie. Het is met 15 RED Engineers multidisciplinair samengesteld, elk met een verschillende technische achtergrond, zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek, biomedische technologie, computerwetenschappen en geavanceerde technologie.

Technologische combinaties

Het team wil mensen inspireren en de wereld laten zien wat met het combineren van technologieën als robotica en kunstmatige intelligentie kan worden bereikt. Zo willen deze Twentse studenten de wereld een betere plek maken. Het team doet onder meer mee aan RoboCup, een internationale race, gehouden in Tokyo, Japan en Montreal, Canada. RoboCup organiseert meerdere competities voor voetbal- en reddingsrobots. Daarnaast worden ook wedstrijden georganiseerd voor robots die thuis of op de werkvloer kunnen helpen.

Wereldkampioenschap

Robo Team Twente strijdt om het wereldkampioenschap robotvoetbal, waarin twee teams van zes kleine robots met elkaar competitie voeren. Behalve dat de race competitief is, wil RoboCup ook vooruitgang boeken op het gebied van robotica. Daartoe delen alle teams technologische kennis en verbeteringen om andere teams te helpen bij hun ontwerpkeuzes.